Festivalul Timishort nu se ține în acest an: „Nu poți organiza un...

Festivalul Timishort nu se ține în acest an: „Nu poți organiza un festival de orice fel, într-o lună, sau chiar mai puțin“

0
DISTRIBUIȚI

Ediția din acest an a festivalului Internațional de Film Timishort nu se mai ține din motive financiare, cauzate de întârzierea plăților din finanțările nerambursabile ale Primăriei Municipiului Timișoara.

„Echipa Timishort se vede obligată să amâne ediția din 2019 pe anul următor. Motivul este întârzierea plăților din finanțările nerambursabile câștigate prin concurs. Nu renunțăm, ne luăm o pauză să ne reorganizăm și să găsim soluții pentru astfel de situații. Le cerem scuze tuturor regizorilor care au aplicat anul acesta și, evident, publicului nostru. Voi sunteți cei care ați ținut acest festival în viață timp de 10 ani! Ne vedem în 2020!”, transmite echipa Timishort.

Anul trecut, cea de-a 10-a ediție a celui mai important festival de scurtmetraje din vestul României a avut loc în perioada 3-7 octombrie, la Sala 2 a Teatrului Național Timișoara, Casa Artelor, Sala Capitol a Filarmonicii Timișoara, Piața Unirii, Piața Sfântul Gheorghe.


Kapitalists, în regia lui Pablo Muñoz Gomez, povestea uni Moș Crăciun capitalist,care oferă jucării copiilor bogaţi şi hanorace celor săraci a fost scurtmetrajul câștigător al ediției cu numărul 10 Timishort Film Festival. Juriul, format din Wafa’a Halawi – director Lebanese Film Festival Beirut; Tudor Giurgiu (regizor, director TIFF), Dalia Castell (regizor documentar, Israel); Milja Mikkola – Curator Midnight FF Finlanda; Vladimir Blazevski (regizor, Macedonia) a oferit și o mențiune specială filmului El Sol de Ipanema / Soarele Ipanemei (r: Victor Vicente Villavicencio Potella, Spania). Premiul pentru cel mai bun film românesc a fost oferit ex aequo către filmul Date Night, în regia Stelei Pelin și către filmul Cel mai bun client, animația regizată de Serghei Chiviriga.

„Practic, am început să primim din finanțarea câștigată anul trecut prin concurs, la Casa de Cultură, doar în septembrie 2019. Nici acum nu suntem la 100%. Ei au întârziat și anul asta cu concursul de dosare, afișând rezultatele abia la sfârșitul lunii iulie 2019. Prin urmare, doresc să semneze contractele în septembrie – octombrie 2019 pentru evenimentele din acest an. Ceea ce înseamnă că am fi fost în aceeași situație și la această ediție, ca în ultimele două, să punem banii de la noi și să așteptăm un an, până ni se acordau fondurile câștigate prin concurs. Nu poți organiza un festival de orice fel, într-o lună, sau chiar mai puțin“ne-a declarat Cristina Docea, din partea organizatorilor festivalului Timishort.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.