Filme din și pentru toată lumea la o nouă ediție a Festivalului...

Filme din și pentru toată lumea la o nouă ediție a Festivalului de Film Documentar de la Arad

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a VI-a ediţie a Festivalului de Film Documentar fARAD, un jurnal cinematografic al spaţiilor şi teritoriilor care propune o originală călătorie imaginară în îndepărtate oraşe ale lumii, de la New York până în Siberia, se va desfăşura la Arad începând de mâine, 2 octombrie, şi va debuta cu pelicula „Lumea la picioarele tale”, regizat de Jeremy Workman, la cinematograful „Arta”, de la ora 19.30.

În ziua următoare, la cinematograful din Grădişte sunt programate două reprezentaţii ale documentarului pentru copii „Guvernul copiilor” – care va putea fi văzut şi vineri, de la ora 12.00, la cinematograful „Solidaritatea” din Gai – la orele 9.00 şi 11.00. Filmul este un eveniment special care propune un exerciţiu de imaginaţie referitor la felul în care ar evolua societatea românească în următorul secol dacă ar fi condusă de copii. După-amiaza, de la ora 18.15, la cinematograful „Arta” va putea fi văzut filmul „Monrovia, Indiana”, iar de la ora 21.00, filmul „Oraşul ascuns”, scurtmetrajul „Revelaţii” şi o întâlnire cu regizorul Victor Moreno, autorul documentarului „Oraşul ascuns”, o provocare pentru arădeni, care sunt invitaţi să surprindă secvenţe urbane şi instantanee inedite care pot fi transmise pe adresa de mail aradulascuns@farad.ro.


Vineri, festivalul continuă la cinematograful „Arta” cu filmul „Timebox”, accesibil persoanelor cu deficienţe de vedere, în prezenţa regizoarei Nora Agapi, urmat de filmele „Gust de ciment”, „Mica Moscovă” şi scutmetrajul „Bigger than Life”. Sâmbătă, filmul „System K” va putea fi văzut la cafeneaua literară Joyʹs.

„Gust de ciment”

În cadrul festivalului este organizat şi atelierul intensiv „Sunetul de film documentar ca parte din viziunea creativă”, care vizează proiecte de film documentar iar pentru festivitatea de închidere a festivalului, care va avea loc sâmbătă, 5 octombrie, a fost anunţată prezenţa a doi invitaţi speciali, Andreea Esca şi bloggerul Cristian „Otravă” Şimonca.

Pentru prima dată, la începutul lunii noiembrie, fARAD6 va fi prezentă la Bucureşti, la Festivalul de film UrbanEye şi va coordona o dezbatere comună cu revista Zeppelin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.