Gastronomie artizanală și concerte de bun augur la prima ediție a evenimentului...

Gastronomie artizanală și concerte de bun augur la prima ediție a evenimentului La PAS FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-982911735">

Spre deosebire de nenumăratele acțiuni care se autointitulează pompos „street food festival“, festivalul de gastronomie artizanală La PAS – desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute în Parcul Rozelor din Timișoara – a reușit să ofere publicului o serie de întâmplări cu adevărat interesante, printre care s-au numărat preparate cu ingrediente locale, de sezon, spectacole de teatru, dezbateri însuflețite, ateliere demonstrative și degustări. Atmosfera creată în cele trei zile la fața locului a fost una cât se poate de relaxantă iar expozanții prezenți le-au oferit publicului câteva momente de neuitat. Alături de componenta „culinară“, un rol deosebit în succesul acestei acțiuni, l-a avut și latura „artistică“, concertele și seturile de DJ de la fața locului fiind alese „pe sprânceană“. La fața locului nu au cântat „superstaruri“, ci artiști care chiar au ceva de spus, momentele fiind degustate din plin de public.

În prima seară de „cântare“ pe scenă au evoluat Rockabella, The Case, Dimitri’s Bats (la Alternative Tent) și Joe Jazz Junktion (în Jazz Tent). Sâmbătă, pe parcursul zilei muzica a răsunat din plin la Electric Tent, iar seara pe scenă au urcat Flare Head, Lucia & Andrei și Ana & The Changes. Recitalul formației ABRA – realizat în formula de aur a trupei – a reușit să trezească amintiri cât se poate de plăcute publicului care a savurat piesele muzicienilor.

Primul concert live al formației timișorene Kings Are Overrated a reprezentat surpriza ultimei seri de spectacole. Format în Timișoara la sfârșitul anului trecut, proiectul Kings Are Overrated este un trio electro-pop ai cărui membrii, cu backgrounduri muzicale diferite, combină sinteza instrumentelor cu părți vocale și beat-uri downtempo, aranjate în structuri puțin atipice genului. Cristian Paroș, Vlad Radoi și Alfred Paroș au „executat“ un recital ca la carte, sound-urile lor fiind savurate așa cum se cuvine de câtre spectatorii care apreciează „amestecul“ stilistic pus în valoare într-un mod profesionist de către cei trei artiști. În ultima seară pe scenă au mai cântat Allover, Baby Elvis și JazzyBIT, în aplauzele publicului.

„La PAS. festival de gastronomie artizanală” este un proiect comunitar derulat de Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Asociația CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare, orientat către evidențierea complexității legăturii dintre hrană, cultură și consum durabil. „La PAS. festival de gastronomie artizanală” face parte din „La PAS. slowing down”, un program inclus în dosarul de candidatură al Asociației Timișoara 2021.

Foto: Seba Tătaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.