Halloween românesc: Vracii de Vin Nou concertează la Timișoara

Halloween românesc: Vracii de Vin Nou concertează la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Timișoara este primul oraș inclus în Turneul Vracilor de Vin Nou

Timișoara este primul oraș inclus în Turneul Vracilor de Vin Nou, o serie de manifestări care a pornit de la binecunoscutul Halloween.

„Din dorința de a găsi un echivalent în cultura populară românească a Halloween-ului, CORBU aduce în fața publicului român sărbătoarea Cosmandinului. Pentru că urmează luna vinurilor – când mustul se transformă în licoarea cea nouă – luna lui Vinar (sau Brumar, cum i se mai spune în credința populară) membrii Proiectului Muzical CORBU s-au gândit să se alinieze cu sărbătoarea Cosmandinului (1 noiembrie) și să pornească în Turneul Vracilor de Vin Nou.


Cosmandinul este vraciul din luna promoroacei și a Vinului Nou. În credința populară Cosmandinul este încrucișarea numelor a doi sfinți: Cosma și Damian, numiți și doctori fără de arginți pentru că vindecau rănile trupești și sufletești fără să ceară nimic în schimb“, au transmis inițiatorii evenimentului.

Concertul care dă startul acestui turneu va avea loc miercuri, 30 octombrie, de la ora 21 la Soul Bar & Music, unde vor fi prezenți Sergiu Corbu Boldor – vioară, caval, voce, Florin Chirilă – chitară bass, Flavius Cristian Mocanu – clape, Sabin Morosan – tobe, Valerio Di Natale – chitară electrică și Răzvan Meseșan – saxofon.

„Despre vin se povestește că demască minciunile și învinge vrăjile, fiind singura băutură care, picurată drept ofrandă și înghițită de pământ, poate fi băută de cei morți. Turneul Vracilor de Vin Nou este un dar adus de noi trupului și sufletului. Noi transformăm vinul în sunet, tristețea în bucurie, plictisul în creativitate, singurătatea în armonie. Turneul Vracilor de Vin Nou este Halloween-ul nostru”, a spus Sergiu Corbu Boldor.

Cea de-a doua ediție a Turneului Vracii de Vin Nou ajunge anul acesta în Timișoara, Cluj-Napoca și Băile Figa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.