ILEGAL Primarul Robu vrea să detașeze un liberal din fruntea unui ONG...

ILEGAL Primarul Robu vrea să detașeze un liberal din fruntea unui ONG să conducă Sport Club Municipal Timișoara

2
DISTRIBUIȚI

Plecarea lui Radu Țoancă din fruntea Sport Club Municipal Timișoara a fost văzută ca o oportunitate de primarul Nicolae Robu de a mai ”înfige” un liberal într-o funcție de director. Cel care este pregătit să fie numit la SCM  nu este nimeni altcineva decât liberalul Vasile Rușet. Acesta este, acum, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Polul de Creștere Timișoara și a fost consilier local PNL. În 2012, Rușeț a fost acuzat de către conducerea Universității Petrol – Gaze din Ploiești că a delapidat banii studenților, o parte din taxe ajungând în conturile firmelor sale, nu în ale unității de învățământ, și i s-a desfăcut contractul de muncă, fiind sesizat și parchetul. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că Rușeț a fost angajat, cu jumătate de normă, ca și consilier de dezvoltare personală, la falimentara Colterm, unde fratele său este director comercial.


După apariția informației în spațiul public, primarul Nicolae Robu i-a cerut să plece din funcție.

Acum se pregătește mutarea lui Rușeț de la conducerea Asociației Polul de Creștere Timișoara, unde primarul Robu este președinte, în fruntea SCM, evitându-se, însă, un concurs pentru ocuparea funcției. Contactat de PRESSALERT.ro, Vasile Rușeț a susținut că ”nu este vorba de o numire, ci de o detașare pe o perioadă limitată. Este o posibilitate, nu este nimic oficial în acest moment. Într-adevăr s-a discutat, dar în acest moment nu este nimic oficializat. Este legală detașarea”. În condițiile în care Rușeț nu este funcționar public și este directorul unei asociații neguvernamentale nu poate să fie detașat legal într-o instituție de drept public, această posibilitate neexistând printre variantele prevăzute de Codul administrativ care este în vigoare din vara acestui an.

 

2 COMENTARII

  1. Clanul “meritocratilor”! Și pe feciorul lui Vasile Ruset l.a angajat Robu in funcția de director comercial la STP…..Nu.i mai satura Dumnezeu pe îmbuibați nesimtiti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.