Institutul Francez din Timișoara, premiat la Paris

Institutul Francez din Timișoara, premiat la Paris

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1983968378">

Mediateca Institutului Francez din Timişoara – una din cele patru biblioteci multimedia ale Institutului Francez din România, toate coordonate de directorul institutului timişorean Cyrille Fiérobe – a fost recompensată ieri, 2 octombrie, la Paris, cu premiul celebrei publicaţii literare franceze Livres Hebdo Pentru Biblioteca francofonă din afara Franţei, pentru festivalul „Căsuţa Piticilor 2019”, cunoscut şi extrem de îndrăgit de copiii din Timişoara. Publicaţia recompensează în fiecare an iniţiative novatoare şi remarcabile ale bibliotecilor franceze, un premiu special fiind acordat unei biblioteci francofone din străinătate.

Premiul este o recompensă pentru politica asumată de Institutul Francez din Timişoara în favoarea publicului tânăr, festivalul „Căsuţa Piticilor”, ajuns la cea de-a VIII-a ediţie, adunând în fiecare an, în luna mai, în jur de 2.000 de copii. Şi ediţia din acest an a cuprins peste o sută de spectacole şi ateliere de teatru, dans, muzică, demonstraţii sportive, circ, gastronomie sau bricolaj iar fiecare zi s-a încheiat cu un concert rock pentru copii în compania trupei franceze Ricardo. Un secret al succesului acestui eveniment este numărul mare de asociaţi prin intermediul cardului CulturaPlus, care asigură o mare diversitate a evenimentelor, precum şi prezenţa invitaţilor francezi, care fac ca acest festival să fie extrem de aşteptat de copii şi nu numai.

Mediateca din Timişoara pune la dispoziţia celor interesaţi o ofertă variată de documnte fizice şi digitale, tablete, jocuri video sau expoziţii de realitate augmentată, şi organizează zilnic acţiuni de mediere culturală, prin diverse ateliere, vizite şcolare, spectacole sau ore de lectură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.