Ion Răducanu, proaspăt reîntors în politică, despre moțiunea de cenzură: „Dacă trece,...

Ion Răducanu, proaspăt reîntors în politică, despre moțiunea de cenzură: „Dacă trece, schimbi pe dracu’ cu tac’su”

1
DISTRIBUIȚI

Ion Răducanu, fost deputat PSD și președinte al UNPR, s-a reîntors în politică după câteva luni de pauză, făcând parte din ADN – Alternativa pentru Demnitate Națională, fondată de Cătălin Ivan.

Cei doi au comentat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă inițiată de PNL, la Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă, document pe care nu-l văd cu ochi buni.

„Nu cred că moțiunea de cenzură are vreo legătură cu România sau cu românii. Este doar o răfuială electorală și este regretabil că România este aruncată într-o criză politică. Am mai spus că Viorica Dăncilă nu avea ce să caute premier, poate este cel mai prost premier al României. Dar nu văd ca Iohannis sau Barna să aibă vreo viziune pentru România. Ei spun doar că Viorica Dăncilă este rea. Dar nu a fost rea și atunci când Klaus Iohannis a numit-o premier? Viorica Dăncilă nu ajungea niciodată premier dacă nu era Klaus Iohannis să o accepte. Acum, în loc să discutăm despre problemele reale ale României, noi discutăm cine și câți parlamentari cumpără dintr-o parte într-alta”, a declarat Cătălin Ivan, care candidează din partea ADN la președinția României.

De asemenea, Ion Răducanu a precizat că în cazul în care moțiunea de cenzură va trece, România va intra într-un haos și mai mare.

„Această moțiune și dorința președintelui și a partidelor de opoziție de a trece această moțiune va conduce la un haos și mai mare.


Pentru că să presupunem că trece moțiunea, că una este lista semnată și alta este votul, vom intra într-o criză și mai mare pentru că va trebui să pună un alt guvern. În perioada campaniei prezidențiale e imposibil să faci acest lucru. Termenul din Constituție este de 60 zile. În 60 de zile trebuie să pice de două ori propunerea lui Iohannis și să ajungem la alegeri anticipate. Acest lucru nu se va întâmpla, că niciodată în istoria politică românească nu s-a întâmplat ca parlamentarii care trăiesc bine la București și nu fac nimic să nu voteze și a doua oară și să se ducă acasă să mai candideze o dată. Exclus. Și vor pune unul tot ca Cioloș, dacă nu o aduc pe Monica Macovei, că e mai frumoasă. Pun unul ca Cioloș și care va nenoroci țara și mai mult. Deci, nu am făcut nimic”, este de părere Ion Răducanu.

De asemenea, Răducanu mai consideră că președintele Klaus Iohannis nu respectă Constituția, în condițiile în care „a lăsat” instituțiile statului în interimat luni de zile. „Dacă tu nu respecți Constituția, ce pretenție ai să o respecte Dăncilă, care nu știe să vorbească bine”, a adăugat Ion Răducanu.

„Eu vreau mâine să plece PSD-ul, pentru că și-au bătut joc de guvernarea asta. Nu trebuia să se apuce să schimbe legile justiției, modificările lor n-au nicio valoare pentru poporul român. Au schimbat trei guverne și au ajuns în situația în care PSD, cu regret spun, va ajunge zece ani în opoziție. Problema este că schimbi pe dracu’ cu tac’su, că n-o să fie mai bun Ludovic Orban niciodată, n-o să fie mai bun Barna, el face politica multinaționalelor, că de-aia a venit el aici, de-aia a apărut el peste noapte, așa, plutind. Este rău și o să fie și mai rău. Dacă rămâne Viorica Dăncilă și nu trece moțiunea, atunci rămânem cu acest rău până la capăt și cu un război continuu încă un an de zile între președinte și Viorica Dăncilă și țara se va scufunda și mai mult și uite așa vom ajunge să ne plângem de milă”, a declarat Ion Răducanu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.