Kelemen Hunor, la Timișoara: „Noi, maghiarii din România, nu suntem dușmanii românilor”....

Kelemen Hunor, la Timișoara: „Noi, maghiarii din România, nu suntem dușmanii românilor”. Ce spune despre moțiunea de cenzură

2
DISTRIBUIȚI

kelemen hunor

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat, astăzi, la Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă, că partidul va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, însă a precizat că trebuie discutat la modul cel mai serios ce se va întâmpla dacă aceasta va trece.

„Sâmbătă se încearcă dezbaterea moțiunii de cenzură. S-a depus în sfârșit această moțiune, nu înțeleg de ce s-a întârziat atât. Există 237 de semnături și este nevoie de 233 voturi. Noi în luna mai am luat o decizie, în iunie am votat moțiunea care nu a trecut, nu s-a schimbat nimic de atunci. Am semnat și vom vota și în această lună moțiunea, în această sesiune parlamentară. Trebuie discutat foarte serios dacă trece moțiunea, ce urmează după. Mă interesează ce se întâmplă dacă pică Guvernul. Eu văd un guvern politic, nu tehnocrat, care nu dă ordonanțe de urgență și nu încearcă să facă reforme”, a declarat Kelemen Hunor.

De asemenea, liderul UDMR, care și-a depus candidatura pentru președinția România, a precizat că oamenii ar trebui să-l voteze pentru că este la curent cu tot ce se întâmplă în societatea românească.

„Cred că în 2019 este anul în care puteți încerca o altă variantă, după ce cu ceilalți președinți nu ați fost mulțumiți.


Încercați cu mine și va merge mai bine. Nu avem nevoie de un președinte jucător, nici de unul care urmărește cu mare atenție ce se întâmplă. Avem nevoie de un președinte care este la curent cu tot ce se întâmplă în societatea românească, care știe care sunt prioritățile României. (…) Noi, maghiarii din România, nu suntem dușmanii românilor. Și noi vrem o Românie mai inovativă, vrem un stat de drept și un stat drept”, a adăugat Kelemen Hunor.

Totodată, liderul UDMR a mai precizat că în cazul în care moțiunea de cenzură va trece, partidul nu-și propune să intre în noul Guvern, ci că cei care au inițiat-o au obligația de a prelua guvernarea.

„Dacă au nevoie de sprijin din partea noastră, îl vor primi. Nu avem pretenția participării noastre la un Guvern, dar nu exclud posibilitatea de a discuta despre așa ceva. Faci politică ca să încerci să influențezi deciziile, să ajungi la putere. Un politician care spune că nu vrea să ajungă la putere, lăsați-l să meargă acasă. Am văzut că a început un balet legat de moțiunea de cenzură, chiar începe să fie ridicol. Noi vom fi acolo când se va dezbate moțiunea, vom merge și vom vota, dar nu va depinde de noi. Am auzit că unii dintre parlamentari au plecat din țară, dintre cei care au semnat moțiunea de cenzură, că nu au știut că va fi sâmbătă. Dacă lipsesc cinci oameni, s-a dus, de aceea am spus că simt o nesiguranță legată de moțiune. Se dorește să pice Guvernul, dar nimeni nu știe ce urmează. Este prima dată când într-adevăr există șanse reale să treacă moțiunea”, a detaliat Kelemen Hunor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.