Locuri de parcare eliberate după ce peste 700 de rable au fost...

Locuri de parcare eliberate după ce peste 700 de rable au fost ridicate de polițiștii locali, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Poliția Locală Timișoara anunță că și în acest an continuă campania de eliberare a domeniului public de mașinile abandonate, care nu de puține ori reprezintă adevărate focare de infecție care ocupă locurile de parcare din oraș.

Astfel, potrivit reprezentanților instituției, anul acesta au fost înregistrate 1.239 de sesizări cu privire la autovehicule fără stăpân sau abandonate. Oamenii legii au efectuat demersurile pentru eliberarea locurilor de parcare, fiind aplicate 938 de somații, iar în urma acestora, nu mai puțin de 741 de mașini au fost ridicate de polițiștii locali cu sprijinul lucrătorilor din cadrul SDM, dar și de către proprietari care urmare a somațiilor aplicate de polițiștii locali.

De asemenea, au fost aplicate și 31 de amenzi, de câte 1.000 lei, proprietarilor care au refuzat să-și ridice rablele de pe domeniul public, în urma somațiilor aplicate.

„Restul cazurilor sunt fie în lucru, fie nu se încadrează la prevederile legii. Spre exemplu, o zonă în care au fost identificate un număr însemnat de autovehicule abandonate este cartierul Dacia, unde au fost depistate 39 de astfel de mașini pe străzile Timiș, Burebista, Stelelor, Dropiei, Amforei, Labirint, Teiului, Zânelor.


Dintre acestea, doar una nu se încadrează la lege, restul fiind în diferite faze ale procedurii, respectiv 19 au fost deja ridicate, iar celelalte 19 sunt în procedura de identificare a proprietarilor și de aplicare a somațiilor”, a informat Poliția Locală Timișoara.

Reprezentanții instituției amintesc faptul că potrivit Legii 421/2002, „pentru a se putea demara procedurile de aplicare a somațiilor pentru ca autovehiculele să fie ridicate de pe domeniul public, acestea trebuie să fie lăsate în același loc de peste un an de zile, dacă nu sunt îndeplinite condițiile legii, polițiștii locali neavând dreptul să ia măsuri de declarare a abandonului și mai departe de ridicare sau de somare a proprietarilor să elibereze domeniul public de aceste epave. Polițiștii locali continua să acționeze permanent pentru soluționarea cazurilor de acest gen, cu atât mai mult cu cât cetățenii sprijină campaniile demarate de-a lungul timpului sesizând astfel de cazurile la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori la adresa de email contact@politialoctm.ro”.

Stadiul procedurilor în care se află o mașină abandonată se poate verifica și pe aplicația „Auto Abandonate” de pe site-ul instituției www.polcomtim.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.