Migranți din Sri Lanka, prinși la miezul nopții, aprope de granița cu...

Migranți din Sri Lanka, prinși la miezul nopții, aprope de granița cu Ungaria

0
DISTRIBUIȚI

Mânați de dorința de a ajunge în vestul Europei, patru migranți din Sri Lanka au ajuns pe mâinile polițiștilor de frontieră. Grupul a fost interceptat în timp ce încerca să treacă ilegal granița cu Ungaria, în Timiș, în apropierea localității de frontieră Pordeanu, sat care aparține de comuna Beba Veche.

Duminică noaptea, cu mai puțin de jumătate de oră înaintea miezului nopții, oamenii legii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare – ITPF Timișoara, i-a observat pe aceștia pe jos, prin câmp, la marginea localității Pordeanu, la 50 de metri de linia de frontieră.


Nu vorbeau limba română și nu-și puteau justifica prezența în zonă, astfel că au cele patru persoane au fost duse la sediul poliției de frontieră.

În urma verificărilor s-a constatat că din Sri Lanka, fiind vorbă de două femei și doi bărbați, cu vârste între 32 și 51 de ani. Aveau permise de șederere temporare eliberate de România. Cei patru au declarat, ca majoritatea migranților, că încercau să ajungă în vestul Europei și că au recurs la această metodă pentru că nu îndeplineau condiții legale de călătorie.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.