Ministrul Culturii, sprijin pentru reparații în interiorul Operei din Timișoara

Ministrul Culturii, sprijin pentru reparații în interiorul Operei din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În timpul vizitei pe care au efectuat-o în acest sfârșit de săptămână în capitala Banatului, ministrul Culturii și secretarul de stat Ion-Ardeal Ieremia s-au întâlnit și cu noul director al Operei din Timișoara, Cristian Rudic, precum și cu Ada Hausvater, directorul Teatrului Național din Timișoara.

Daniel Breaz a discutat cu reprezentanții celor două instituții culturale despre anul 2021, când Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană, dar și despre cum poate ministerul să le dea o mână de ajutor pentru dezvoltarea de proiecte.

În urma discuțiilor avute, ministrul Culturii a agreat propunerile făcute de cei doi directori privind alocarea de fonduri de la Guvern pentru realizarea de reparații în interiorul Palatului Culturii.

Prin urmare, banii pe care Ministerul Culturii urmează să-i aloce vor fi utilizați în special pentru schimbarea mochetei, repararea scaunelor, astfel încât clădirea care adăpostește cele două instituții culturale să arate mult mai bine în anul 2021.

”Am hotărât să alocăm acești bani pentru că este esențial ca Timișoara să se prezinte cum se cuvine în anul 2021 cu instituțiile sale de cultură.


Ne dorim să crească confortul spectatorilor care vin la operă și la teatru. Vom aloca acești bani chiar dacă clădirea este proprietatea Primăriei Municipiului Timișoara, pentru că evenimentul din anul 2021 este unul nu doar al Timișoarei, ci în primul rând reprezintă România”, a declarat ministrul Culturii, Daniel Breaz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.