Nicolae Robu, apel la timișoreni: Nu dați foc frunzelor, puneți-le în saci...

Nicolae Robu, apel la timișoreni: Nu dați foc frunzelor, puneți-le în saci lângă pubele

1
DISTRIBUIȚI

frunze arse

Nicolae Robu a postat, astăzi, un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care face un apel la cetățeni să nu mai dea foc la frunzele uscate, pentru că în acest mod calitatea aerului are de suferit.

Edilul-șef își începe postarea lăudându-se cu faptul că a plantat mulți copaci în ultimii șapte ani și că va mai planta și în perioada următoare.

„Ei bine, în această perioadă a anului, frunzele majorității soiurilor cad. Fac apel la dv., cetățeni și instituții, să nu le dați foc! O fac întrucât, din păcate, există, încă, în România și inclusiv în orașul nostru, acest obicei, unul nesănătos, ilegal, în plus, de a se scăpa de diversele resturi vegetale prin ardere pe stradă sau în curți.


Este suficient și-așa că se întâmplă asta pe scară largă pe ogoarele din jurul orașului, haideți să nu punem umărul și noi la răul ce se face astfel calității aerului pe care-l respirăm! Vă adresez rugămintea, pentru sănătatea dv., a fiecăruia dintre noi cei ce trăim în acest oraș, să strângeți frunzele din jurul casei / blocului în care locuiți -prin persoanele pe care le aveți angajate pentru curățenie sau dv. înșivă, nemijlocit-, să le puneți în saci și să lăsați sacii lângă pubelele de gunoi casnic, pentru a putea fi ridicați de operatorul de salubritate”, a afirmat Nicolae Robu.

De asemenea, Nicolae Robu s-a mai lăudat cu faptul că a luat mai multe măsuri pentru ca în oraș să respirăm un aer mai curat.

„Am redus noxele de la mașini fluidizând traficul prin multiplele modernizări ale infrastructurii de locomoție și voi continua să fac asta și pe mai departe. Lupt contra poluatorilor industriali, dar din păcate nu sunt secondat de Garda de Mediu, care ea, ca instituție a statului, ar trebui să fie port-drapelul acestei lupte. Am reușit să fac în ultima vreme -și sper că ați văzut asta- ca străzile să se măture / să se aspire, să se spele din nou, intrând cu spălatul inclusiv în cartiere, pe străzi și printre blocuri, unde înainte nu s-a spălat niciodată -e drept: am reușit doar parțial până la această oră, dar vom continua-. Împreună, facem Timișoara mai tare ca oricând!”, a precizat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

  1. De doi ani nu se mai ridica resturile vegetale , in campaniile de toamna si primavera , aceasta masura fiind impotriva curateniei orasului si impotriva cetatenilor acestui oras care sunt sufocati de resturi vegetale . Nu sunt numai frunze, sunt toate tipurile de resturi vegetale rezultate din intretinerea unor spatii verzi din curti sau din fata caselor .Vom vota orice adevarat gospodar care repara aceasta nedreptate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.