Nicolae Robu îl vrea pe deputatul Marilen Pirtea, rectorul UVT, ministru al...

Nicolae Robu îl vrea pe deputatul Marilen Pirtea, rectorul UVT, ministru al Educației

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu are doar cuvinte de laudă la adresa Ralucăi Turcan, despre care s-a vehiculat în presă că ar putea fi propusă de către PNL pentru funcția de ministru al Educației, însă a susținut că are o altă opțiune pentru acest portofoliu. Este vorba de deputatul PNL de Timiș, Marilen Pirtea, care este și rector al Universității de Vest din Timișoara.

„Raluca Turcan este o persoană cu școală bună, cu o prestație politică foarte bună. Sigur, eu am altă opțiune pentru portofoliul de ministru al Educației. Asta nu pentru că aș avea o părere proastă despre colega Raluca Turcan.


Dimpotrivă, am o părere bună, are prestații foarte bune și în discursul său politic. Dar, sigur, eu ca și universitar aș vrea un universitar în acea poziție. Dar cred că Raluca Turcan poate fi un bun ministru. Nu am discutat niciodată pe tema portofoliului de ministru al Educației cu doamna Raluca Turcan, nu știu ce apare pe surse, ce pot spune este că ar putea fi un bun ministru pe diverse sectoare”, a afirmat Nicolae Robu.

De asemenea, liderul PNL Timiș a ținut să precizeze că îl susține pe Marilen Pirtea pentru funcția de ministru al Educației deoarece ar avea cunoștințele și experiența necesară.

„Acum nu suntem în etapa de a împărți portofolii ministeriale și mai ales că eu sunt un modest actor politic local, primar al unui oraș și atât. Nu eu împart portofoliile ministeriale, dar să spun și eu o părere, pot. Este evident pentru oricine că eu îl susțin pe domnul rector Marilen Pirtea pentru un asemenea portofoliu. Nu mă eschivez din a o spune răspicat. Mi se pare că are cunoașterea și experiența necesară pentru a fi un bun ministru al Educației. Sunt importante ambele, și cunoașterea, și experiența acolo, în interiorul sistemului. Este un sistem foarte, foarte greu și care, din păcate, a fost văduvit de sprijin de-a lungul anilor, din ce în ce mai văduvit”, a declarat Nicolae Robu.

2 COMENTARII

  1. De chestia cu plagiatul Robu cred că a uitat, nu si presa…
    Robu cred că , prieteneste, se gândește că dacă îl scoate în fața pe Pirtea , asta se va face de râs cu brio si nu ii va mai amenința statutul de candidat pnl la primărie…
    Decât să se facă de râs Turcan, mai bine Pirtea , gândește Robu.
    Din păcate pt.Robu, chestia cu plagiatul chiar îl va tine pe Pirtea acasă. Altfel va fi tocat pana si de … Olguta

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.