O altă stradă din Timișoara va purta numele jurnalistului Mile Cărpenișan. În...

O altă stradă din Timișoara va purta numele jurnalistului Mile Cărpenișan. În ce zonă se află

0
DISTRIBUIȚI

După ce în spațiul public a apărut informația că o stradă din Timișoara a fost denumită Mile Cărpenișan la trei ani de la decesul jurnalistului, însă aceasta se află la periferia orașului și duce spre o groapă de gunoi, în zona Șagului, reprezentanții municipalității au luat o primă măsură.

Astfel, în următorul plen al Consiliului Local Timișoara, pe masa aleșilor va sta un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea atribuirii sau schimbării a 23 de denumiri de străzi și un cartier din oraș.

„În urma aprobării planurilor urbanistice, au rezultat zone noi de locuințe și au fost astfel create drumuri noi de acces către imobile, care necesită atribuirea de denumiri de străzi, în vederea reglementării adresei poștale.


Sunt și solicitări de schimbare a unor denumiri de străzi și parcuri. Comisia de atribuire sau schimbare de denumiri la străzi, parcuri, piețe, etc. a analizat și aprobat în cadrul ședinței din data de 01.10.2019 atribuirile, schimbările și corectarea denumirilor de străzi”, scrie în documentația care însoțește proiectul de hotărâre.

Prin urmare, aflăm că actuala stradă denumită Mile Cărpenișan, cuprinsă între calea ferată și CET Sud, își va schimba denumirea în str. George Constantinescu, inventator și om de știință român. De asemenea, numele jurnalistului Mile Cărpenișan urmează să fie atribuit unei străzi noi din zona Freidorf, tronsonul 21, situat în str. Nicolae Andreescu, nr. 42, paralel cu str. Aurel Buteanu.

Totodată, în proiectul de hotărâre scrie că un cartier de blocuri din zona Aeroport va purta denumirea cartierul „Traian Vuia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.