Robu, ”felicitat” de Ludovic Orban, în fața președintelui Iohannis și a mii...

Robu, ”felicitat” de Ludovic Orban, în fața președintelui Iohannis și a mii de liberali, pentru eșecul de la europarlamentare

0
DISTRIBUIȚI

Înghesuială și nervi la adunarea regională a organizațiilor PNL din vestul țării, eveniment care a avut loc, astăzi, la Sala Olimpia din Timișoara, în prezența președintelui României, Klaus Iohannis. La acțiune a fost mobilizat să participe un număr prea mare de membri ai organizațiilor județene PNL din Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. Prin urmare, câteva sute de simpatizanți nu au mai fost lăsați să intre în sală,  astfel că spiritele s-au încins la intrarea în Sala Olimpia.

În interior, forfotă mare. Aproximativ 2.000 de membri PNL se aflau în sală pentru a participa la întâlnirea cu președintele Iohannis. Pe rândurile din mijloc s-au așezat cei din filiala Timiș, mulți având la gât haine sau eșarfe galbene, precum și pancarte cu „Klaus Iohannis președinte”. În dreapta scenei, revoluționarul Lucian Căldăraru, consilier local PNL, a început să fluture stema Revoluției – drapelul României cu stema tăiată. Consilierii locali și județeni au fost responsabili cu culoarul de acces prin mulțime. Ioan Nasleu, prietenul de chefuri al interlopilor, alerga dintr-o parte-n alta, în timp ce secretarul general al PNL Timiș, Alin Popoviciu, privea mulțumit mobilizarea activului de partid. ”Președintele României și viitorul președinte al țării” i-a salutat pe toți cei întâlniți pe drum, în timp ce sala scanda ”Iohannis, președinte”. Activul s-a oprit până să termine candidatul de salutat toată șefimea din PNL plus o duzină de primari cu tricolorul pe piept. ”Gata, ce liniște?”, a comentat Iohannis și imediat au reînceput uralele.

„Colegii din Regiunea Vest au adunat 230.000 de semnături pentru Klaus Iohannis”, a anunțat Robert Sighiartău, în discursul său de la începutul evenimentului. Primul care a fost invitat la microfon a fost primarul Nicolae Robu, care i-a încurajat pe cei din sală să țină un moment de reculegere în memoria eroilor Revoluției. A început să turuie despre proiecte, miliarde de euro și realizări. Când să vorbească despre oraș, s-a încurcat chiar la cuvântul toleranță. Ludovic Orban i-a atras atenția că a depășit timpul alocat cu discursul său fluviu, în timp ce, președintele care stătea picior peste picior, îl privea ușor plictisit.  Senatorul de Timiș, Alina Gorghiu,  a afirmat că „în anul 2014, Klaus Iohannis dădea speranță.


Astăzi, la finalul anului 2019, Klaus Iohannis înseamnă certitudini. Avem un președinte european, așa cum îl merităm cu toții. Milioane de români vor vota pentru candidatul PNL, pentru o Românie normală”.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a susținut un discurs în care a venit cu mai multe cifre pentru a demonstra cât de bine stă PNL în sondaje și Klaus Iohannis. Potrivit liberalului, Klaus Iohannis ar fi obținut cu patru puncte în plus după ce a picat Guvernul Dăncilă și că PNL ar avea un „scor istoric”. „Dar bătălia nu este câștigată. Până nu vezi rezultatul final, nu este bine să cânți, să dansezi, să spui Mihaela, dragostea mea”. Totodată, Rareș Bogdan a anunțat că președintele Iohannis ar avea o încredere de 50%, „cea mai mare încredere a unui președinte la finalul unui mandat”.

Ludovic Orban, președintele PNL, a susținut un discurs scurt, amintind de faptul că la 30 de ani de la Revoluție, nu s-a aflat cine a tras în cei care au ieșit în stradă atunci – „nu știm cine a organizat mineriadele, nu știm cine a dat ordinele ticăloase care a transformat jandarmeria într-o armă de luptă împotriva cetățenilor la data de 10 august. Adevărul va ieși la suprafață așa cum uleiul iese la suprafața apei”. Liderul PNL a punctat, într-un mod diplomat, rezultatele slabe obținute de filiala condusă de Nicolae Robu la europarlamentare. Orban a felicitat filialele Arad și Caraș Severin pentru rezultatele obținute, iar filialele Timiș și Hunedoara ”pentru munca depusă”, sperând ca ultimele două să obțină rezultate mai bune. Robu s-a făcut negru la față și a început  să-i dea explicații nervoase lui Rareș Bogdan. Vă reamintim că la europarlamentare, PNL a ocupat locul 2 în Timiș după USR, care în Timișoara a obținut cu 16% mai mult decât liberalii.

Klaus Iohannis a vorbit despre ce înseamnă „reconstrucția României”, afirmând că „despre reconstrucția unei țări, în mod normal se vorbește după un război. Noi suntem în război, în plin război cu PSD-ul. Dar de ce suntem în război cu PSD-ul? Pentru că noi suntem oameni ai păcii, ai construcției, noi suntem oameni care dorim să reconstruim România. (…) Suntem în război pentru că cineva trebuie să ia partea României și am făcut-o noi împotriva PSD-ului și vom câștiga acest război”.

Totodată, Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor să nu subevalueze PSD-ul, pe motiv că „este adânc înșurubat în structurile statului. (…) La început, am spus pregătiți-vă pentru guvernare, acum vă spun, fiți pregătiți pentru guvernare. Această perioadă va fi foarte dificilă, fiindcă PSD-ul este tot acolo. Au început deja să vehiculeze sperietori mincinoase pesediste. Vreau să vă spun că nu vor exista tăieri de pensii și salarii. (…) La final, la treabă”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.