Pădurar care a sprijinit o anchetă jurnalistică privind tăierile ilegale de copaci,...

Pădurar care a sprijinit o anchetă jurnalistică privind tăierile ilegale de copaci, bătut crunt. Doi pădurari au fost uciși în ultima lună

0
DISTRIBUIȚI

Răzvan Cenușă, unul din pădurarii Ocolului Silvic Moldovița (județul Suceava), a fost atacat în plină zi de un om de afaceri aflat în legături cu mafia lemnului. Incidentul a avut loc la mai puțin de 24 de ore după ce un alt pădurar a fost omorât pentru că intervenise în cazul unei tăieri ilegale în Maramureș.

Răzvan Cenușă apare în investigația „Pe urmele hoților de lemn”, publicată de Recorder în urmă cu două săptămâni.


O parte din neregulile prezentate în material se petreceau chiar în cantonul păzit de el. Ulterior, pădurarul a făcut o cercetare proprie care l-a condus la concluzia că superiorii lui de la ocol erau, cel mai probabil, complici la tăierile ilegale. Cenușă a descoperit că angajați din ocol i-au falsificat semnătura pe mai multe documente silvice, motiv pentru care a sesizat Poliția. Această reclamație a fost percepută de mafia lemnului din zonă ca un act de trădare, a scris recorder.ro.

Ieri, pădurarul a fost atacat și amenințat cu moartea într-o vulcanizare din Moldovița de către membrul unei familii care exploatează lemn în zonă.

Răzvan Cenușă este al șaptelea pădurar agresat în ultima lună, doi fiind uciși de hoții de lemn.

Sursa foto: recorder.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.