Reacțiile parlamentarilor de Timiș la desemnarea lui Ludovic Orban ca premier al...

Reacțiile parlamentarilor de Timiș la desemnarea lui Ludovic Orban ca premier al României: Va fi greu să se formeze noul Guvern

0
DISTRIBUIȚI

Președintele României a anunțat, astăzi, că l-a desemnat pe Ludovic Orban, liderul PNL, ca prim-ministru. Această decizie nu este deloc una surprinzătoare pentru parlamentarii de Timiș, care susțin că se așteptau ca președintele Klaus Iohannis să facă acest anunț.

„Având în vedere că este unul dintre cei care au inițiat această moțiune, este liderul celui mai mare partid din opoziție, mi se paren o nominalizare normală. Însă va fi foarte greu să treacă noul guvern în Parlament, pentru că PSD nu o să asigure cvorumul, astfel că va fi nevoie să fie toate celelalte partide în sală. De aici începe circul. Doar în momentul în care va fi cvorum, noul guvern va fi votat.


Va fi foarte greu să se formeze un nou guvern, pentru că PNL va trebui să aibă negocieri cu toate partidele care au semnat moțiunea de cenzură. Va fi o perioadă foarte grea, ar trebui căutate variante pentru Ministerul Finanțelor, pentru că în acest moment situația finanțelor este una dezastruoasă. Va fi foarte greu, oricât de bun va fi omul care va veni la Finanțe”, ne-a declarat Adrian Pau, deputat Pro România de Timiș.

Întrebat dacă crede că din noul guvern vor face parte și persoane din județul Timiș, Adrian Pau a precizat că „se vehiculează tot felul de persoane care să facă parte din noul guvern. Toți parlamentarii de Timiș au fost vehiculați la un moment dat, a fost toată lumea vehiculată, nu știm care va fi finalul”.

De asemenea, deputatul liberal Marilen Pirtea a afirmat că s-a așteptat ca Ludovic Orban să fie desemnat ca premier al României de către Klaus Iohannis și că „nu este o supriză”.

Totodată, deputatul PNL de Timiș Pavel Popescu l-a felicitat pe Ludovic Orban pe Facebook pentru această reușită.

„Nu vă pun o poză cu Ludovic și cu mine. Mie îmi plac pozele astea două. Sunt de la summit-ul EPP de la Sibiu, când Ludovic le-a vorbit liderilor EPP din Europa. Știu cât de mult și-a dorit și a luptat politicianul Ludovic Orban să ajungă să stea pe acel podium, alături de președintele Klaus Iohannis. A făcut-o pe 9 mai, la Sibiu. Următoarea dată când o va face, va fi din postura de premier. Felicitări pentru cei 30 de ani de perseverență, dar nu în ultimul rând, pentru ultimii doi ani de leadership alături de Partidul Național Liberal! Cu Dumnezeu, înainte Ludovic”, a scris Pavel Popescu, pe rețeaua de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.