Percheziții la o grupare care trafica fete în Germania și aranja căsătorii...

Percheziții la o grupare care trafica fete în Germania și aranja căsătorii de conveniență. Liderul grupării, prins când fugea din țară

0
DISTRIBUIȚI

Mai multe percheziții s-au făcut marți în București și patru județe la o grupare bănuită că racola fete, le droga și le ducea în Germania pentru prostituție. Gruparea este bănuită și că se ocupa de căsătorii de conveniență pentru cetățeni indieni. Liderul grupării a fost prins când fugea din țară.

Potrivit DIICOT, procurorii și polițiștii au făcut marți 11 percheziții în București și în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița și Arad, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

Anchetatorii bănuiesc că, începând cu anul 2017, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membrii au făcut trafic de persoane și proxenetism, dar s-au ocupat și de încheierea unor căsătorii de conveniență pentru cetățeni indieni doritori să se stabilească în țări ale Comunității Europene, cu precădere Germania.

Din cercetări a reieșit că membrii grupului infracțional au racolat mai multe tinere din București, din județul Giurgiu, dar și din diferite zone din Moldova, prin inducere în eroare și profitând de starea vădită de vulnerabilitate, pe care ulterior le-au transportat și adăpostit în diferite apartamente închiriate în Germania pentru exploatarea sexuală a acestora, precum și pentru încheierea unor căsătorii de conveniență.

„În vederea îndeplinirii scopului infracțional, o parte dintre membrii grupării trebuiau să se apropie de persoanele vătămate și să le controleze prin dezvoltarea unor relații sentimentale cu acestea.


De asemenea, victimele au fost obligate să consume diferite substanțe psihotrope, devenind astfel dependente de grup. Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat faptul că, membrii grupului au utilizat arme de foc și arme albe pentru intimidarea tinerelor, controlul acestora, dar și pentru a se impune în rândul altor grupări infracționale de trafic de persoane sau proxenetism”, a transmis DIICOT.

Banii obținuți au fost cheltuiți în Germania pentru închirierea locațiilor unde se practica prostituția și pentru nevoile curente ale membrilor grupării infracționale, însă o mare parte din bani a fost transferată în România fie direct, la purtător, fie prin intermediul serviciilor bancare de transfer financiar, către liderul grupării care se ocupa de gestionarea acestora.

Pentru ca veniturile ilicite să fie protejate de eventuale controale ale autorităților germane sau românești, membrii grupării au achiziționat bijuterii din aur cu gramaje consistente.

Procurorii adaugă că liderul grupării, un bărbat din județul Giurgiu, a fost prins în noaptea de luni spre marți în timp ce intenționa să plece din România.

La percheziții s-au ridicat înscrisuri, suma de 18.000 de euro, telefoane mobile, laptopurile și tabletele utilizate de către persoanele implicate în desfășurarea activității infracționale.

La sediul DIICOT structura centrală sunt audiate 12 persoane.

În cauză s-a colaborat cu autoritățile judiciare competente din Germania și Spania, fiind efectuate în paralel activități procedurale pe raza orașului Hamburg din Germania.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.