De ziua sa, Pero Milosevic a negat informaţiile care-l dădeau la Olympiakos...

De ziua sa, Pero Milosevic a negat informaţiile care-l dădeau la Olympiakos din vara viitoare. SCM Politehnica joacă sâmbătă în Grecia

0
DISTRIBUIȚI
Pero Milosevic, tehnicianul lui SCM Politehnica

O informaţie care a circulat pe reţelele de socializare a creat tensiune înainte de returul partidei timişorenilor cu Olympiakos Pireu din preliminariile Cupei EHF. Conform acestora antrenorul lui SCM Politehnica, Pero Milosevic, ar fi urmat să preia chiar cârma adversarei din Grecia din vara viitoare. Tehnicianul muntenegrean a ţinut să nege zvonurile într-o conferinţă de presă.

Milosevic a împlinit chiar azi 58 de ani, dar nu a avut un început de săptămână liniştit după victoria mare de duminică. Tehnicianul a explicat de la ce a pornit toată tevatura cu plecarea sa tocmai la grecii pe care-i înfruntă Poli. Ştirea-„bombă” apăruse pe portalul greekhandball.com şi pornise de la o fotografie făcută de antrenorul timişorenilor în cadrul dineului organizat cu ocazia partidei din eurocupe.

„Ieri a fost o mare surpriză pentru mine, un jurnalist şi nu doar unul au afirmat că am semnat pe doi ani cu Olympiakos din vara lui 2020. Ca antrenor mă onorează asta, dar nu-mi place pentru că nu e adevărul. În primul rând, din respect pentru clubul meu şi pentru voi. Eu de când sunt la club am primit multe oferte în aceşti patru ani şi jumătate… Ce s-a întâmplat. Un ziarist pe care-l respect, îmi ştie trecutul, …clubul nostru, după partida din Europa mereu invită jucătorii şi oficialii la restaurant, e un obicei, respect reciproc în competiţia europeană… Căpitanul lor de echipă Tzilimparis, care a fost jucătorul meu la Algeciras, unde mulţi ani am fost antrenor, un portar bun şi căpitan al Greciei, o persoană foarte bună, am stat cu el împreună, cu Ioan-Silviu Doboşi, preşedintele clubului, am acceptat să facem o fotografie… Eu eram alături de portarul pe care-l cunoşteam de vreo 15 ani şi în dreapta cred că era managerul lor de club.


Am considerat că e bine să lămurim, nu am semnat contract cu ei”, a declarat Pero Milosevic.

„Eu am semnat aici până în 2020, cu drept de prelungire pe încă un an. Am deja patru ani pentru că am venit în februarie 2015. Au fost multe perioade cu probleme, în final sunt mulţumit aici cu familia, publicul, toată lumea, cu oraşul. Îmi dau viaţa pentru acest club. Nu e bine nici pentru antrenorul lor (n.r. Charalambos Prodromidis), e lipsă de respect… E o ştire care nu e adevărată”, a precizat Milosevic. Antrenorul a subliniat că nu a vorbit deloc cu echipa greacă în toată perioada sa în Banat. „Viitorul meu nu e în Grecia, ci în România. Dacă nu în România, atunci la o selecţionată din Asia sau fosta Iugoslavie…”, a adăugat tehnicianul.

Deşi a negat, ştirea care a circulat ieri a generat tensiune în cadrul clubului timişorean, totuşi Milosevic subliniază că s-a confruntat cu situaţii similare când era în Spania sau Fosta Iugoslavie şi că aceste veşti nu au perturbat vestiarul. Mai mult, tehnicianul spune că deşi a luat deja un trofeu pe Bega, cum a promis că o va face înainte de a pleca, se gândeşte acum la titlu: „Dinamo e tare acum. Mai aştept, câştig campionatul şi apoi plec…”.

Retur dificil

Timişorenii se aşteaptă la un retur dificil în Grecia, în care vor fi lipsiţi în continuare de aportul unor jucători importanţi sau alţii vor evolua incomplet refăcuţi. „Facem totul pentru a-l recupera pe Sadoveac, a făcut un RMN, are o mică ruptură fibrilară. Dragas în mod normal avea nevoie de trei săptămâni de recuperare, facem totul ca să prindă câteva minute… Nu va fi uşor, Pribanic va fi sigur, se va antrena normal săptămâna aceasta, dar nimeni nu e 100% fizic. Păiuş nu, mai are nevoie de timp, la fel ca Tcaciuc”, a subliniat Pero Milosevic.

„Trebuie să jucăm fenomenal, la fel în apărare, în poartă, să facem o partidă perfectă. Pentru că presiunea e pe cealaltă echipă. Cu public, ei trebuie să câştige. Au jucători buni pe extreme… o echipă foarte bună. Nu va fi uşor cu siguranţă, dar trebuie să încercăm. Trebuie jucat bine atât în defensivă, cât şi cu cap în atac…”, a mai spus „principalul” Politehnicii.

Partida Olympiakos – SCM Politehnica, manşa secundă a turului II de calificare în Cupa EHF se dispută sâmbătă, de la ora 19.00. În tur timişorenii s-au impus cu 31-29.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.