Petre Ionuțescu și Daniel Dorobanțu lansează un dublu vinil înregistrat în cadrul...

Petre Ionuțescu și Daniel Dorobanțu lansează un dublu vinil înregistrat în cadrul festivalului Gărâna Jazz

0
DISTRIBUIȚI

Artiștii timișoreni Petre Ionuțescu și Daniel Dorobanțu se pregătesc pentru lansarea unui dublu vinil editat de casa de discuri Fundația Jazz Banat, materialul sonor find înregistrat în cadrul concertului pe care aceștia l-au susținut în vara acestui an, în cadrul festivalului internațional de jazz de la Gărâna.

„Acesta va fi primul vinil scos de Fundația Jazz Banat. Scoatem vinil pentru că ăsta e trendul …și e o chestie faină. Sunetul pe vinil e mult mai cald. E greu să găsesc o modalitate de a scoate în evidență virtuțile vinilului, pentru că aș fi subiectiv.


Eu sunt pasionat de viniluri. Cred că există cerere de viniluri pe piața românească. Cred că lumea se întoarce la vinil. Se întîmplă peste tot în lume chestia asta. Veniturile din viniluri ale producătorilor muzicali depășesc la ora aceasta pe cele din CD-uri. Susținem producțiile autohtone și sperăm să continuăm cu promovarea artiștilor“, ne-a declarat Marius Giura, președintele Fundației Jazz Banat.

Cei doi artiști timișoreni vor susține un concert special marți 12 noiembrie, de la ora 20, la Escape Underground Hub, evenimentul find inclus în cadrul Timișoara Jazz Festival, care se desfășoară în perioada 10 – 12 noiembrie, în orașul nostru. Lansarea vinilului „Petre Ionuțescu & Daniel Dorobanțu – Live at Gărâna Jazz Festival“, va avea loc la sfârșitul acestui an. Cu ocazia concertului din 12 noiembrie, va avea loc lansarea digitală a acestui disc.

Daniel Dorobanțu și Petre Ionuțescu au lansat anul trecut albumul „Cartea de Piatră”, disc care a fost selectat în topul The Best New Ambient on Bandcamp. Materialul, înregistrat live în timpul unui concert susținut de către cei doi artiști în Mănăstirea Sfânta Maria din Radna, a fost lansat la începutul lunii septembrie și reprezintă materializarea într-un album full-leght a unei colaborări ce durează de opt ani. Cartea de Piatră uimește prin armonia creată între sunetul electronic pur, desprins din oniric, specific lui Daniel Dorobanțu și solo-urile de trompetă ale lui Petre Ionuțescu, armonie ce transporta auditoriul spre culmile reflecției și ale inspirației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.