Popas pentru călătorii obosiți, la doi pași de Timișoara

Popas pentru călătorii obosiți, la doi pași de Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-262582290">

Vara s-a terminat, la fel şi vacanţa sau concediile pentru cei mai mulţi, dar zilele superbe de toamnă târzie sunt nesperate ocazii de a mai profita, chiar şi pentru scurt timp, de câte o ieşire în aer liber, în locuri primitoare aflate în apropierea oraşului.

La doar câţiva kilometri de Timişoara, înainte de intrarea în comuna Şag, pe drumul către Pădureni, s-a construit în urmă cu câţiva ani o pensiune turistică. În scurt timp, a devenit extrem de îndrăgită şi atrage nu numai turişti ci şi timişoreni dornici să ia o gură de aer proaspăt şi să petreacă măcar câteva ceasuri într-un loc liniştit, departe de zgomotul citadin. Cei care au vizitat-o au avut doar cuvinte de laudă pentru acest loc excelent şi reconfortant, fie că e un popas pentru drumeţii care au de străbătut un drum mai lung, fie că e doar un loc de recreere pentru cei din apropiere.

Legenda căprioarei

„Popasul căprioarei” este o pensiune rurală cu iz tradiţional, construită în parte cu fonduri europene pe un teren privat, şi are o mulţime de destinaţii, pe toate gusturile. Legenda spune că într-un loc magic din apropierea pădurii, o căprioară căuta o oază de linişte în natură, unde să se poată adăpa şi simţi în siguranţă, aidoma oamenilor aflaţi în căutarea unui loc în care să poată evada din cotidian şi să se poată bucura de linişte şi siguranţă. Un loc în care poposeşte căprioara poate fi o oază şi pentru oameni, iar atmosfera pe care o găsesc aici îi face să se simtă ca acasă.

O destinaţie pe toate gusturile

La „Popasul căprioarei” se poate face o simplă plimbare, dar se poate lua şi masa într-un restaurant cu bunătăţi din cămara gazdelor, iar cei care doresc să petreacă aici un sfârşit de săptămână, au la dispoziţie 15 camere, fiecare aranjată într-un alt fel, care beneficiază de toate dotările unui confort modern. Pentru lunile de vară – când vizitatorii au la dispoziţie şi o piscină – dar şi pentru zilele însorite şi calde de toamnă, există un foişor, terenuri de tenis şi locuri de joacă pentru copii. Tot aici se pot organiza diferite conferinţe sau evenimente private, pensiunea având o sală specială pentru asemenea întâlniri. În vecinătatea pensiunii şi a aşezării care-i poartă numele se află o pădure pitorească de stejar, fag, carpen şi alte specii, protejată prin reţeaua ecologică Natura 2000, iar amatorii de echitaţie se pot bucura de cei doi cai şi doi ponei care întregesc atracţiile oferite de pensiune.

Sursa foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.