Prefectul de Timiș: „Colterm nu este pregătit pentru iarnă”. Cu ce probleme...

Prefectul de Timiș: „Colterm nu este pregătit pentru iarnă”. Cu ce probleme se confruntă societatea de termoficare

4
DISTRIBUIȚI

Semnal de alarmă tras de prefectul județului Timiș, astăzi, în ședința colegiului prefectural, în care s-a discutat despre pregătirea pentru sezonul rece. După ce a ascultat explicațiile unui reprezentant al Colterm, societatea de termoficare a Timișoarei, Eva Andreaș a concluzionat că instituția nu este pregătită pentru iarnă.

Asta în condițiile în care Colterm are probleme în ceea ce privește furnizarea cărbunelui. Concret, potrivit raportului prezentat în ședință de către societatea de termoficare, la mijlocul lunii octombrie, în stoc mai erau 40.000 de tone de cărbune. În prezent, Colterm are trei contracte de livrare a cărbunelui, încheiate cu diverși furnizori, care se află în diferite etape.

„AMV Style: contract în derulare, valabil până în 16.09.2021, cu renegociere anuală a prețului; pentru perioada 17.09.2019 – 16.09.2020 s-a efectuat renegocierea prețului și s-a stabilit graficul de livrare, pentru 103.000 tone de cărbune.


Redolaj SRL Oradea: contract în derulare, valabil până în 31.12.2019, pentru livrarea a 100.000 tone de cărbune, începând cu luna iunie 2019; până la această dată, Redolaj SRL nu a livrat deloc cărbune, motivând prin lipsa transportului. S-au calculat penalități. CE Oltenia: contract în derulare, valabil până în 31.08.2021, cu renegociere anuală a prețului și graficului de livrare; până la ora actuală, nu s-a reușit negocierea graficului de livrări pentru perioada contractuală 01.10.2019 – 31.08.2020”, scrie în raport.

De asemenea, reprezentantul Colterm a explicat, în timpul ședinței, faptul că furnizorului de cărbune din Oradea „i-a luat destul de mult timp pentru a putea să se asigure transportul către Timișoara. Din discuțiile cu dumnealor, astăzi trebuia să încarce prima mașină de cărbune”. Întrebat de către prefectul de Timiș dacă a și fost încărcată prima mașină, astăzi, reprezentantul Colterm nu a știut să dea un răspuns concret.

În ceea ce privește furnizorul de gaze naturale, Colterm are contract valabil cu E.On Energie, care prevede ca societatea să plătească gazul înainte, iar apoi este livrat.

„Concluzia este că suntem pregătiți doar pe hârtie, nu suntem pregătiți cu Colterm-ul pentru la iarnă și nu știu dacă mă puteți contrazice. Rugămintea mea este haideți să încercăm să nu punem populația într-o situație critică și în anul acesta și să încercăm să găsim o soluție”, a declarat Eva Andreaș.

4 COMENTARII

  1. Din ce reiese din articol si din ce zice prefectul nu reiese ca nu ar fi pregatiti de iarna..inteleg ca exista contracte si grafice de livrari..PSD ar trebui sa nu incerce sa mai manipuleze oamenii cu informatii gen „ce pricep ei” si sa le prezinte ca un adevar absolut.

  2. Dacă tot faceți jurnalism publicați raportul să tragem singuri concluziile. Eu unul nu mă pot baza pe ce zice unul sau altul în plină campanie. În fiecare an auzim aceași poveste, că e prăpăd că o să înghețăm și culmea am avut căldură de fiecare dată.. o cam dă în dăncisme duduia și ieftine manipulări.

  3. Proverbul „Nu judeca o carte după copertă” se pliază perfect și pe presa online..Cu alte cuvinte acest articol e un alt exemplu cand presa online apeleaza la titluri care mai de care mai „senzationale”. ..mereu în goana după rating și senzație, deviază de la rolul său obiectiv , transformându-se în instrument de propagandă politica și de distorsionare a realității. …

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.