Primarul Robu confirmă că vrea să-l detașeze pe liberalul Rușeț în fruntea...

Primarul Robu confirmă că vrea să-l detașeze pe liberalul Rușeț în fruntea SCM Timișoara, deși nu știe dacă e legal. Ce competențe consideră că îl recomandă

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a confirmat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, faptul că intenționează să-l detașeze pe liberalul Vasile Rușeț în fruntea Sport Club Municipal. Vă reamintim că Rușeț este, în prezent, președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Polul de Creștere Timișoara, iar detașarea lui într-o instituție de drept public nu este legală, în condițiile în care acesta nu este funcționar public.

„Am cerut ieri doamnei Rodica Aurelian, șefa Serviciului de Resurse Umane, să îmi pregătească o informare, să vedem dacă există temei legal în baza căreia se poate face o astfel de detașare.


El lucrează într-o asociație mai specială. Trebuia să fie gata informarea, eu am cerut să mi-o dea ieri, este unul din lucrurile pe care vreau să le tranșez rapid. Dacă juridic o astfel de detașare este în regulă, atunci o să-i dau domnului Rușeț șansa să arate ce poate face din postura de director la Sport Club Municipal”, a explicat Nicolae Robu.

Întrebat ce o să facă dacă o astfel de detașare nu este posibilă, primarul Timișoarei a declarat că nu s-a gândit încă. „Asta era o formulă foarte simplă dacă era legală. Este nevoie de management acolo. Le-am dat bani destul de mulți, mai avem datorii, dar le-am explicat la întâlnirea de ieri că orașul are foarte multe priorități. Dacă nu se reușește atragerea de bani privați, eu nu văd o șansă de performanță pentru toate cele trei echipe”, a detaliat Nicolae Robu.

De asemenea, întrebat ce îl recomandă pe Vasile Rușeț pentru o astfel de funcție, edilul-șef l-a lăudat pe colegul său liberal, afirmând că „a interacționat mult cu mediul economic și asta îl recomandă. A condus un departament în cadrul Universității Politehnica din Timișoara, a organizat multe cursuri pentru diverse companii, are experiența relaționării și abilitățile necesare pentru această funcție. I-am spus să nu-și închipuie că l-am pus undeva unde stă o plăcintă impecabilă pe masă și el trebuie doar să o împartă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.