Primarul Robu a descoperit că zona Dacia este plină de case de...

Primarul Robu a descoperit că zona Dacia este plină de case de pariuri și săli de jocuri de noroc. De ce nu poate lua mai multe măsuri

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a reluat seria întâlnirilor cu timișorenii în cartierele în care locuiesc. Edilul-șef a declarat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, că în timpul discuțiilor cu cetățenii din zona Dacia, a aflat că în acest cartier sunt foarte multe case de pariuri și săli de jocuri de noroc. Astfel, potrivit edilului-șef, clienții acestor unități fac gălăgie, de care locuitorii sunt deranjați.

Prin urmare, Nicolae Robu a anunțat că a vrut să ia mai multe măsuri, doar că a aflat că cei care-și desfășoară activitatea în acest domeniu al jocurilor de noroc beneficiază de o legislație mai specială.

„În zona Dacia s-a dezvoltat foarte mult industria de pariuri, de păcănele și de lucruri de acest gen. Zona Dacia colcăie de așa ceva, oamenii se plâng că până târziu în noapte se face gălăgie. Am dispus controale și cerând o informare sub aspect juridic, să vedem care este statutul lor, am rămas uluit cum au reușit mai-marii țării să reglementeze acest domeniu. Consider că ceea ce s-a făcut a fost în slujba unor rețele care nu cred că este drept să beneficieze de un asemenea regim preferențial în țara asta. Sigur, se știe că pe acolo se învârt foarte mulți bani”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a precizat că unitățile din această industrie beneficiază de un regim mai special datorită Ordonanței de Urgență nr.


77 din data de 24 iunie 2009, care a fost dată pe vremea când la putere era PNL-ul, partid din care face parte și Nicolae Robu.

„Nu mă luați cu lucruri de genul acesta, pe mine nu mă interesează cine era la putere. Mă interesează dacă un lucru făcut e un lucru bun sau e un lucru bun. Atât discut. În rest, nu e treaba mea, eu nu politizez astfel de teme, eu chiar sunt în serviciul public și pe mine chiar mă interesează binele public. Nu am venit să fiu fundamentalist nici pentru o idee, nici pentru un partid sau altceva. Țin la partidul meu, la PNL, și sunt mândru de istoria pe care el o are, dar dacă cineva la un moment a făcut un lucru rău sau îl face, credeți că eu devin indulgent pentru că a fost sau este penelist cel ce face o faptă rea? Niciodată, voi fi corect întotdeauna”, a încercat să explice Nicolae Robu.

Concret, edilul-șef spune că a aflat din această ordonanță că operatorii economici care au obținut licența de organizare și autorizația de exploatare a jocurilor de noroc nu trebuie să mai obțină alte avize sau autorizații, inclusiv autorizația de funcționare de la primărie.

„Este normal așa ceva oameni buni? Eu, ca primar, de la care cetățenii au așteptări, merg în mijlocul lor, le promit că voi interveni, vin în primărie, încerc să pun aparatul de specialitate în mișcare și aflu că de fapt nu pot interveni. Nu îmi închipuiam că este o legislație atât de specială, în care nu trebuie să-i dai niciun aviz. Eu aș pune niște taxe suplimentare”, a precizat Nicolae Robu.

În aceste condiții, primarul Timișoarei spune că a dispus Poliției locale să facă controale la firmele din zonă, la ceea ce permite legea să se facă verificări. De asemenea, Nicolae Robu a anunțat că urmează să fie înființat un post al Poliției Locale în zona Dacia, doar că va mai dura un pic, fiind nevoie de angajări în cadrul instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.