Primarul Robu nu mai vrea să vadă chioșcuri și rulote pe străzile...

Primarul Robu nu mai vrea să vadă chioșcuri și rulote pe străzile Timișoarei: Nu suntem în situația New York-ului

2
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu este nemulțumit de faptul că pe străzile Timișoarei pot fi văzute în continuare chioșcuri și rulote fast-food. Edilul-șef susține că nu este cazul ca orașul să fie împânzit de astfel de construcții, pentru că Timișoara nu ar fi în situația New York-ului în ceea ce privește aglomerația. Potrivit primarului Timișoarei, următoarea zonă din care vor dispărea chioșcurile va fi platoul din Piața Sinaia.

„Tot acel platou din Piața Mocioni este lăsat de izbeliște.


Nu vorbesc de starea clădirilor, pentru că sunt private și evident că Primăria Timișoara nu poate să intervină. De acolo vom face rapid să dispară chioșcurile. Știți bine că sunt pornit împotriva garajelor și chioșcurilor. Noi nu suntem în situația New York-ului, unde sunt milioane și milioane de oameni, este nevoie de hrană pe stradă și la tot pasul găsești hot-dog și tarabe. Este o ofertă care la noi nu este bine văzută, evident că nici acolo nu arată bine, dar în New York se poate înțelege nevoia unui astfel de comerț stradal. Mie nu mi-a plăcut. Mergi în Manhattan și vezi lucruri de genul acesta. Noi suntem în situația în care putem pretinde ca și acest comerț să se desfășoare în spații amenajate frumos, nu de tip provizoriu, și numai în mod excepțional, ici- colo unde sunt argumente să avem așa ceva”, a explicat Nicolae Robu.

În ceea ce privește platoul din Piața Mocioni, edilul-șef a anunțat că acesta va fi amenajat „frumos”, urmând a fi gândit un proiect în acest sens.

„Trebuie să punem în evidență clădirea din spatele platoului, care este una istorică. În momentul în care acea clădire va fi reabilitată și iluminată artistic, va arăta foarte bine acea piațetă. O să vedem și platoul cu ce îl amenajăm, poate vom pune în piață o statuie, poate realizăm o fântână arteziană. Nu este făcut proiect, este doar decizia de a pune în valoare acest spațiu”, a detaliat primarul Timișoarei.

2 COMENTARII

  1. Folică îşi susţine cu tărie punctele de vedere la întâlnirile care au loc înainte de şedinţelor de plen. „Referitor la acest punct, domnul primar a fost împotriva realizării acestor activităţi comerciale în Timişoara. Chiar eu, comisia din care fac parte, am susţinut ideea că dacă totuşi se va vota acest proiect, ei fiind majoritari, am spus că ar fi foarte bine ca aceste rulote să fie conform arhitecturii din zona respectivă, adică sunt rulote care să facă deservicii Timişoarei”, a explicat consilierul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.