Primarul Robu, supărat pe șefa Serviciului Resurse Umane după angajarea ilegală a...

Primarul Robu, supărat pe șefa Serviciului Resurse Umane după angajarea ilegală a unui rezident ca medic școlar: A făcut mult rău instituției

3
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a declarat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, că vrea să îl dea afară pe rezidentul arab care a fost angajat ilegal ca medic școlar în cadrul instituției, însă nu reușește să facă asta. Potrivit edilului-șef, medicul este de negăsit, fiind mereu în concediu.

Vă reamintim că Tribunalul Timiș a decis, în această vară, că un rezident arab la radiologie-imagistică a fost angajat fără a se respecta legea pe un post de medic școlar în rețeaua coordonată de municipalitate. Asta în condițiile în care acesta, absolvent de medicină la o universitate particulară din Arad, nu avea rezidențiatul obligatoriu în medicina de familie. Pe de altă parte, Nicolae Robu a dat vina că s-a ajuns în această situație pe Rodica Aurelian, șefa Serviciului de Resurse Umane, celei căreia, anterior, i-a luat apărarea în nenumărate situații.

„Este dreptul Curții de Conturi să emită orice părere. Eu am spus că nu este normal ca o instituție de control să vină, spre exemplu, și să pretindă că trebuie să evalueze lucrările la un concurs. Există o legislație a concursului, există posibilități de constatare. Instanța ne spune că interpretarea corectă a legii este cea dată de Curtea de Conturi. Și anume, că un medic în serviciul de medicină școlară trebuie să aibă aceleași documente profesionale ca și un medic de familie. Șefei Serviciului Resurse Umane eu i-am cerut în scris să-și asume răspunderea dacă susține că un medic de medicină școlară este altceva și că nu intră sub incidența legislației privind medicii de familie.


După bunul simț, eu de la început am considerat că normal ar fi fost să se aplice aceleași cerințe ca și pentru medicul de familie. Ea spunea că el nu are de făcut ce face un medic de familie. Persoana a fost chemată la dispoziția mea pentru a i se pune în vedere să plece. Este mereu în concediu în ultima vreme și va trebui să ajungem în instanță pentru a putea scăpa de el, pentru că nu poți să-i desfaci contractul de muncă în timp ce este în concediu. Mergem în instanță și îi cerem să dea înapoi banii pe care i-a primit”, a declarat Nicolae Robu, astăzi.

În ceea ce o privește pe Rodica Aurelian, șefa Serviciului de Resurse Umane din cadrul Primăriei Timișoara, edilul-șef a precizat că i-a atras atenția cu privire la faptul că a procedat greșit în acest caz, dar că aceasta nu a fost sancționată în niciun fel. Totuși, Nicolae Robu a dat de înțeles că urmează să ia o decizie în ceea ce o privește pe Rodica Aurelian.

„Doar o comisie de disciplină poate să stabilească măsurile, nu primarul. Eu am avertizat-o verbal, că nu intră în prerogativele primarului să o sancționez. Nu primarul poate da sancțiuni în România, așa este legea în România. Primarul poate să răspundă de foarte multe, dar când e vorba de prerogative nu are atâtea cât ar trebui să aibă. Nu este cercetată disciplinar la ora actuală, eu am avertizat-o informal, atât cât îmi permit prerogativele. Legea nu îmi permite decât să cer comisiei de disciplină să analizeze ce a făcut doamna Aurelian și să propună măsuri, nu permite ca eu să iau măsuri sau să dau vreo dispoziție comisiei. (…) În orice caz, a făcut foarte mult rău instituției ca imagine angajarea acelei persoane fără respectarea cerințelor de bun simț. Nu am spus că am luat vreo decizie, am spus că nu am luat încă nicio decizie în ceea ce o privește, așteptați și o să vedeți. Deocamdată, atât am făcut, am muștruluit-o între patru ochi și într-un cadru mai larg pentru că greșelile pe care le-a făcut m-au pus pe mine într-o situație neplăcută și chiar nu am eu nicio vină”, a explicat Nicolae Robu.

3 COMENTARII

  1. Cam tarziu s-a suparat pe ea. Si simt ca e doar ceva,asa de fatada. Robu are nevoie de ea si,nu o sa-i faca nimic. O sa iasa,la pensie de acolo. Asta daca ,nu o leaga pe doamna asta vreo institutie a statului,pt ce a facut si,va face.

  2. Cum e Turcu și pistolul… Ce te miri Lae, nu tu ai promovat modelul asta în primărie?!
    Da Cristofor 17mii și alte specimene impuse de tine prin concursuri măsluite, cum altfel puteau umple administrația si firmele din subordine cu nulități profesionale?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.