Primarul Robu, un nou atac la ISC: Vor să ne boicoteze să...

Primarul Robu, un nou atac la ISC: Vor să ne boicoteze să nu putem reabilita blocurile cu bani europeni

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a atacat din nou Inspectoratul de Stat în Construcții, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș. De data aceasta, edilul-șef susține că reprezentanții instituției ar încerca să boicoteze finalizarea cu succes a proiectelor europene privind reabilitarea mai multor blocuri din Timișoara.

„Cei de la ISC ne-au ținut documentația pentru autorizarea unor lucrări de reabilitare termică a blocurilor pe fonduri europene fix 30 de zile. Nu este asta o demonstrație de cât de tari sunt ei că-și permit să-l sfideze pe primarul Timișoarei și instituția Primăria Timișoara? În ziua 30 ce credeți că au spus? Că se dă aviz negativ pentru că blocurile sunt cu structură metalică. Despre ce este vorba. La anveloparea blocurilor se merge acum pe următoarea tehnologie: se montează o structură cadru, ușoară, pe blocuri și de ea se prind plăci termoizolatoare, fonoizolatoare în același timp dintr-un material.


Niciunde în țară, după informațiile pe care mi le-au dat cei din aparatul de specialitate, nu s-a interpretat că aici este vorba despre construcții cu structuri metalice. Blocurile rămân așa cum sunt ele, cu structura de rezistență de beton armat pe care o au, nimeni nu se atinge de ea. Atât tot că se aplică această structură ușoară, suport pentru aceste plăci la rândul lor ușoare, nu se mai merge cu polistiren, se merge cu această tehnologie”, a detaliat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei susține că cei de la ISC au dat un răspuns, și acela negativ, doar în a 30-a zi pentru că vor ca municipalitatea să nu aibă o rată de succes de 100% în ceea ce privește implementarea proiectelor cu bani europeni pe acest exercițiu.

„Ni se dă răspunsul după 30 de zile și ți se cere ce nu s-a cerut niciunde în țară. De ce? Pentru că acești indivizi/individe vor să ne boicoteze, să nu putem implementa cele 18 proiecte de eficientizare energetică a blocurilor, care cuprind un total de 74 de blocuri, de care beneficiază mii de familii. Ei doresc să eșuăm, că prea am reușit noi cu rată 100% pe exercițiul precedent. Acum, evident, am reuși tot așa dacă am fi lăsați în pace. Iată cu ce oameni avem de a face”, a precizat Nicolae Robu.

Noul atac al primarului vine după ce ISC și-a motivat acțiunile într-un comunicat de presă emis zilele trecute.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.