Revedere cu iz istoric: Ripensia Timişoara a obţinut un punct preţios în...

Revedere cu iz istoric: Ripensia Timişoara a obţinut un punct preţios în fief-ul Rapidului

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia a reuşit un meci bun defensiv pe fosta arenă a Sportului împotriva mult lăudatului Rapid. A fost 0-0 după o primă repriză echilibrată, dar şi o parte secundă dominată de gazde. Revederea dintre roş-galbeni şi giuleşteni după trei sferturi de secol de la partidele care decideau trofeele majore ale fotbalului românesc s-a încheiat pozitiv pentru primii.

„Ripi” nu a făcut o primă repriză deloc rea în Regie. După un început cu mingea mai mult la picioarele gazdelor, roş-galbenii au echilibrat disputa la mijlocul terenului. Primele mingi trimise spre poarta tânărului Dobre nu l-au pus deloc în dificultate pe acesta. Cârstocea a şutat alături în minutul 32, la fel avea să o facă şi Chera, în contul ripensiştilor, nouă minute mai târziu.

Pancu, vădit nemulţumit, a operat două schimbări deja de la pauză.


Rapidul a forţat, în minutul 55 Dobre l-a blocat pe Labeau, apoi şi pe Sefer. În minutul 65 goalkeeperul roş-galbenilor a răspuns bine şi la şutul nou intratului Dulca. Peste cinci minute portarul a fost depăşit dar situaţia a fost salvată de Călin Toma de pe linia porţii. Gazdele au cerut henţ la două faze iar cu cinci minute înainte de final au avut şi un gol anulat la Roskopf, pe motiv de ofsaid. Mai mult, în minutul 88 „Ripi” putea da lovitura, dar Voinea, găsit ideal în careu, a trimis doar în Achiriloaie.

Timişorenii pregătiţi de Alex Pelici au rezistat pe un teren dificil şi au acumulat 17 puncte, care-i menţin peste „linie”. Rapidul a fost împiedicat spre furia fanilor şi rămâne doar la mijlocul tabelei cu patru puncte peste roş-galbeni.

Rapid: Achiriloaie – I. Voicu (cpt.), B. Manole, Mallo, Oanea (46, Goge) – Alami (46, Dulca), Piriz, Cârstocea – Sefer, Labeau (64, Roskopf), Hlistei. Antrenor: Daniel Pancu

Ripensia: Şt. Dobre – C. Lungu, Tînc, Apro (cpt.), C. Toma (83, A. Popa) – Burdeţ, Stoi (89, T. Călin) – Monea (66, Popovici), Al. Neagu, Chera – Voinea. Antrenor: Alexandru Pelici

„În repriza a doua am jucat bine, în prima am fost foarte lenţi, fără idei… a fost urâtă. A doua a fost bună, plină de energie, în care s-a văzut că suntem echipa mai bună. Am prins un portar advers în formă foarte bună iar o ocazie bună ratată de a câştiga puncte…”, a spus la final Daniel Pancu, antrenorul giuleştenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.