Recep Erdogan, mesaj pentru Uniunea Europeană: „Vom deschide porțile și vom trimite...

Recep Erdogan, mesaj pentru Uniunea Europeană: „Vom deschide porțile și vom trimite 3,6 milioane de refugiați sirieni către voi”

0
DISTRIBUIȚI

Președintele turc, Recep Tayyp Erdogan, amenință statele europene cu transferul de refugiați de origine siriană, localizați în prezent pe teritoriul Turciei, dacă Blocul european va continua să catalogheze acțiunea întreprinsă de Ankara în Siria ca fiind o „ocupație” militară, relatează Al Jazeera.

Președintele Erdogan a atras atenția asupra manierei în care comunitatea internațională se raportează la demersul Turciei, pe care îl cataloghează ca fiind o formă de „ocupație” militară, după ce liderii mai multor state au condamnat hotărârea autorităților de la Ankara de a ataca statul sirian.

„Noi vom deschide porțile și vom trimite 3,6 milioane de refugiați sirieni către voi”, a declarat Erdogan, în cadrul unui discurs în fața partidului său, Justiție și Dezvoltare, răspunzând criticilor statelor europene.

În cadrul aceluiași comunicat, șeful de stat turc a reiterat scopul demersului său militar ce constă în eliminarea elementului terorist de pe teritoriul statului său, și nu invadarea Siriei.


„Ei nu sunt onești, ei doar aruncă vorbe”, referindu-se la criticii externi; „noi creăm acțiune, care e diferența noastră”, a transmis Erdogan.

Bilanțul victimelor atacurilor începute miercuri este de 109 de „teroriști uciși”, conform declarațiilor președintelui Turciei.

Armata Turciei a lansat miercuri operaţiuni militare în nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o „zonă de securitate” în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia. Trupele turce vor pătrunde „în Siria pentru a neutraliza o ameninţare de lungă durată la adresa Turciei”, a declarat Fahrettin Altun, consilierul pentru Comunicare al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.