Replică tăioasă a ISC pentru Robu – Primăria Timișoara, avertizată încă din...

Replică tăioasă a ISC pentru Robu – Primăria Timișoara, avertizată încă din 2016 asupra PUG. Ce ilegalitate gravă a fost constată la Punctele Cardinale

0
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul de Stat în Construcții i-a dat o replică primarului Timișoarei, Nicolae Robu, după ce acesta a atacat, din nou,  instituția de control, susținând că ”de un an, clar au primit o comandă de undeva, nu pot să spun câte amenzi au dat Primăriei Timișoara. La fiecare lucrare, pentru tot ce facem se caută nod în papură. Pe Take Ionescu vin și încearcă să demonstreze că nu știu ce nu s-a respectat. Nu am primit atâtea felicitări pentru nicio lucrare din oraș cât pentru acestea din zona centrală din partea cetățenilor. Orice om cu mintea limpede vede cât de bine se circulă. Ne-am trezit cu un proces verbal de constatare, cică s-a intrat pe domeniul Consiliului Județean Timiș în zona Punctelor Cardinale, este o fâșie, nu știu care e”.

Într-un comunicat de presă, ISC a replicat că ”toate investițiile realizate de către unităţile administrativ-teritoriale, inclusiv cele din municipiul Timișoara, trebuie să fie realizate în concordanță cu prevederile legale în vigoare, pentru siguranța cetățeanului, indiferent de beneficiarul investiției.


Activitățile de control la UAT Timișoara au fost efectuate, în marea lor majoritate, ca urmare a unor sesizări din partea unor instituții (Guvernul României, Instituția Prefectului Județul Timiș, Curtea de Conturi, DNA, Garda de Mediu etc.) sau persoane fizice, prin care se solicită ca, în exercitarea atribuțiilor legale, să efectuăm verificări și să dispunem măsuri în consecință”.  Referitor la lucrările din zona Punctelor Cardinale, ISC a explicat că autorizația ”emisă de către primarul municipiului Timișoara, menționăm că și aceasta a fost emisă cu încălcarea prevederilor legale în vigoare, lucrările la această investiție fiind parțial executate la data emiterii acesteia”.

Inspectoratul de Stat în Construcții a venit cu explicații legate de PUG-ul Timișoarei li de faptul că a sesizat Prefectura Timiș, care a atacat în instanță prelungirea, pentru că nu exista avizul Ministerului Dezvoltării Regionale. ” Referitor la PUG-ul actual, menţionăm că, încă din anul 2016, ISC, prin procesele verbale de control întocmite, a atras atenția asupra obligativității obținerii avizului MDRAP pentru promovarea unei Hotărâri de Consiliul în vederea prelungirii acestuia, conform art. 46 alin. (13), (17) şi (18) lit. a) din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul. (…) Totodată, MDRAP a transmis atât Primăriei municipiului Timișoara, cât și Inspectoratului de Stat în Construcții că “în vederea emiterii HCL nr. 613/2018 de aprobare a prelungirii Planului Urbanistic General al municipiului Timișoara, era necesar avizul MDRAP”, se arată în comunicatul de presă al instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.