Ripensia a fost făcută groggy acasă de Mioveni. Roş-galbenii au încasat patru...

Ripensia a fost făcută groggy acasă de Mioveni. Roş-galbenii au încasat patru goluri în prima repriză şi au încheiat meciul în zece oameni

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara a suferit cel mai usturător eşec pe teren propriu în Liga a II-a. Roş-galbenii lui Alex Pelici au fost depăşiţi clar de CS Mioveni, una dintre pretendentele la promovare, scor 0-5 (0-4). Pe lângă eşecul usturător, gazdele l-au pierdut pentru următorul joc şi pe fundaşul Mihai Hecsko, eliminat pe final de meci.

Pelici a încercat să-şi blocheze fosta echipă cu o linie formată din cinci apărători. Oaspeţii au lovit însă rapid, în minutul 16, când Massaro l-a driblat larg pe Tînc şi a trimis cu stângul la colţul scurt pentru 0-1. „Ripi” a mutat ofensiv, dar Davide Massaro a lovit din nou. De această dată italianul a finalizat cu dreptul, pe jos, în stânga lui Mociu, din interiorul careului în minutul 36. Peste alte patru minute tabela a sărit la scor de neprezentate căci Coşereanu a trimis în cros la colţul lung. Iar repriza s-a încheiat cu golul lui Costin, ajuns şi el surprinzător în careu, care a trimis din voleul tot în dreapta portarului din assistul aceluiaşi Massaro.

„Ripi” a fost frustrată şi de ocazii notabile la poarta lui Croitoru până spre final. Roş-galbenii au încercat să modifice măcar o dată tabela în dreptul lor, dar nici nou intratul Fotescu (min. 54) nu l-a pus la încercare pe goalkeeperul argeşenilor. Abia Tudorache, opt minute mai târziu, a cadrat cât de cât periculos pe spaţiul porţii. Atitudinea pozitivă a amfitrionilor a fost însă spulberată cu nouă minute înainte de final după o acţiune a nou intratului Alexe, care a întors la Hergheligiu şi al cărui şut în blocaj a făcut ca balonul să sară ideal la Măzărache, marcator în ciuda devierii lui Mociu. Mai mult, Hecsko (87) a colecţionat al doilea „galben” după ce a oprit neregulamentar o altă acţiune promiţătoare a vizitatorilor. La 0-5 cea mai mare şansă de „gol de onoare” a avut-o Tudor Călin, dar tânărul mijlocaş nu a reuşit să reia decent spre poartă din câţiva metri la pasa cu capul a lui Voinea, mingea ţopăind pe lângă Croitoru în bară şi aut.

Un rezultat sever la Pădurea Verde care strică lucrurile bune din rundele precedente şi care ar putea să-i ducă pe roş-galbeni pe loc de C la finele weekendului. Mioveniul, în schimb, aşa cum a prevăzut Alex Pelici, e echipă de loc promovabil. Pentru „Ripi” urmează intermediara de la Tg. Jiu, miercuri (ora 15).

Ripensia: Mociu – Ad. Popa (46, Fotescu), Hecsko (cpt.), Tînc (29, M. Staicu), Apro, C. Toma – Al. Popovici (75, Monea), Tudorache, T. Călin, C. Lungu – A. Voinea. Antrenor: Alexandru Pelici

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Ghiţă, Celea, Beţa, Burnea (cpt.) – M. Şerban, R. Costin (74, Cioargă) – Coşereanu (65, Ct. Alexe), Hergheligiu, Măzărache – Massaro (67, Anghelina). Antrenor: Marius Stoica.

Alexandru Pelici: „E greu să-ţi găseşti cuvintele după un asemenea joc”

Tehnicianul Ripensiei a fost evident dezamăgit la finele partidei, la fel ca majoritatea jucătorilor. Roş-galbenii l-au avut la antrenamente în această perioadă pe Gabi Torje (fără contract), dar se pare că acest fapt nu i-a inspirat pe elevii lui Alexandru Pelici.

„E greu să-ţi găseşti cuvintele după un asemenea joc, un asemenea scor.


Nu am început rău, am încercat să jucăm cu trei fundaşi centrali pentru că ştiam că Mioveniul are jucători penetranţi care vin din linia a doua şi vin pe interior, crează superioritate la fundaşii centrali. Din păcate, chiar şi aşa, nu am reuşit să închidem. Am schimbat sistemul din mers, în minutul 30, din păcate am luat trei goluri în zece minute. Jocul era deja gata. Nu mai puteam decât să reparăm din ruşinea pe care am simţit-o în prima repriză. E un rezultat dur… Mioveniul a înscris la aproape fiecare ocazie pe care şi-a creat-o. Noi, nici măcar la ultima fază, din 30 de centimetri sau jumătate de metru de poartă la ieşirea aceea lui Croitoru aiurea nu am reuşit să înscriem. Avem două jocuri, fotbalul ne dă şanse să reparăm imediat ce am stricat ca imagine. Mioveniul se dovedeşte o echipă care se va bate la promovare. Au un lot omogen, jucători de valoare, am cam fost depăşiţi la toate capitolele”, a declarat Alexandru Pelici.

„Ne-a surprins şi pe noi jocul, pe care azi l-am controlat în totalitate, şi în prima repriză… Ne-au cam ieşit toate. Aici îmi felicit echipa pentru abordarea acestei partide, am marcat şi cinci goluri, nimeni probabil nu anticipa un asemenea joc şi o victorie concludentă. Ne aşteptam probabil la un meci mult mai greu, dar ne-am pregătit, ştiam foarte bine adversarul. Îl ştiu şi-l apreciez pe Alex Pelici, el fiind antrenor principal şi având rezultate frumoase la Mioveni, noi am ştiut la ce să ne aşteptăm. Ne-a ieşit. A încercat să ne surprindă cu o aşezare cu trei fundaşi centrali… Am marcat patru goluri în prima repriză, cred că a fost cea mai bună repriză a noastră. Ne priesc deplasările la Timişoara… Nu ne bucură decât aspectul jocului şi că putem merge cu asemenea rezultate până la finalul turului de campionat”, a spus Marius Stoica, „principalul” Mioveniului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.