Robu laudă infrastructura rutieră din Timișoara: ”Se circulă ca pe autostradă”

Robu laudă infrastructura rutieră din Timișoara: ”Se circulă ca pe autostradă”

0
DISTRIBUIȚI

strada modernizata

Nicolae Robu a ținut să laude lucrările realizate, în ultima perioadă, la infrastructura rutieră din Timișoara de către municipalitate. Astfel, edilul-șef susține că pe unele străzi se circulă ca pe autostradă.

„Unii spun că e greșit că noi am făcut toate amenajările pe care le-am făcut în zona Punctelor Cardinale și apoi în continuare pe str. Martin Luther, str. Brătianu, str. Michelangelo, în continuare pe Brătianu până la Miu, mai departe pe B-dul 20 Decembrie, Regele Ferdinand, C.D. Loga, tot arealul acesta. Eu cred că zeci de mii de timișoreni apreciază, sunt mulțumiți toți care au trecut, în primul rând, de funcționalitate, se circulă mult mai bine și, pe de altă parte, sunt mulțumiți de aspect. Unii vor să spună că e o greșeală să circuli așa, ca pe autostradă pe str. Cluj, să circuli așa pe Calea Martirilor, pe Arieș, pe toate străzile…, că acum aproape peste tot, la intrările în oraș, toate arterele sunt la patru benzi.


Noi am și uitat cum erau în 2012, cum arătau și cum arată acum. Unii ar vrea să nu se mai circule așa, că e prea bine. Atunci hai să desființăm benzile”, a explicat Nicolae Robu.

Totodată, primarul Timișoarei a precizat că tot aude „prostia” cum că în orașele din țările dezvoltate din Europa nu se mai lărgesc străzi, așa cum se întâmplă la noi, și are și o explicație pentru faptul că nu se mai întâmplă asta.

„Răspunsul este foarte clar și logic. Ce să mai lărgească cei din acele orașe, că ei au lărgit la maxim tot ce au putut lărgi. Evident că numărul de mașini este mereu în creștere. La un moment dat, degeaba ai lărgit, că această măsură de lărgire nu este suficientă pentru a asigura fluență în trafic. După ce au lărgit toate străzile la maximum, uitați-vă la Viena, la Berlin, la Bruxelles, s-au făcut pasaje deranjant de multe. Noi facem lucrurile în paralel, ei au făcut în consecutivitate. În țările nordice este o veche tradiție de promovare a mijloacelor alternative. Acolo a existat această cultură pentru folosirea bicicletelor, trotinetelor. În celelalte țări europene, mai târziu s-a marjat pe realizarea de infrastructură pentru biciclete. Noi în Timișoara le facem deodată: lărgim drumuri la maximum, dezvoltăm transportul public și creăm infrastructură pentru locomoția alternativă: bicicletă, trotinetă, segway. Numai cine are mintea încețoșată nu vede toate lucrurile astea”, a afirmat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.