Scurtmetraj timișorean, premiat la Festivalul „Dracula Film” din Brașov VIDEO

Scurtmetraj timișorean, premiat la Festivalul „Dracula Film” din Brașov VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Scurtmetrajul timișorean „Iron Thorns“, realizat de tinerii timișoreni Luca Dragu, Iasmina Momir și Tudor Ronald Fira a fost recompensat cu premiul #DraculaDigital, în cadrul Festivalului Dracula Film din Brașov, eveniment care s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute.

Cea de-a 7-a ediție a Dracula Film Festival a avut parte de o serie de filme în avanpremieră națională, competiții de lung și scurtmetraj, Dracula Digital, Ziua Ion Popescu-Gopo, Masterclass Lamberto Bava, ZombieWalk sau concerte cu Mes Quins și Bernard Allison Band.

Pentru secțiunea destinată tinerilor debutanți, Dracula Digital, unde aceștia au trebuit să realizeze la Brașov un film de scurtmetraj cu telefonul mobil, au fost înscrise 11 echipe, 7 din România și 4 din afara țării (2 echipe din Franța, 1 echipă din Croația și o echipă mixtă Italia-Japonia). Premiul oferit echipei câștigătoare a fost în valoare de 500 euro. Juriul Dracula Digital a fost format din: Gabriel T. Bălănescu (fotograf, antropolog); Eugen Neagu (actor) și Ștefan Iancu (actor).

„Luna trecută am făcut #harvestday, film pe care mulți dintre voi l-ați votat, lucru pentru care vă mulțumesc încă odată.


Din păcate, a ieșit pe locul doi la votul publicului, dar am fost selectați de către juriu. Marți am plecat din Timișoara cu trenul, am schimbat la București, era să pierdem legătura, deoarece am sosit în capitală cu o oră întârziere. Miercuri am ajuns în Brașov și am aflat cele trei cuvinte pe care trebuia să construim scurtmetrajul cu care urma să participăm în finală: #android, #gotic și #urme. Joi am lucrat la scenariu, vineri l-am filmat și Tudor a stat toată noaptea să îl editeze și azi dimineață trebuia trimis. Mulțumim juriului: Gabriel T. Balanescu, Eugen Neagu și Ștefan Iancu“, spune Luca Dragu despre acest premiu.

Luca Dragu face parte din componența ALLOVER, o trupă cu experiență de zece ani, care are la activ numeroase concerte în România, Ungaria și Serbia, precum şi participări la festivaluri importante din ţară. Trupa a debutat sub numele de ALL Friends Band, acronim al prenumelor celor trei membri fondatori ai trupei: Adam, Luca şi Lukas, iar în 2019, ca urmare a unor modificări de componență și stil, precum și a unui proces de maturizare, şi-a schimbat numele în ALLOVER. În momentul de faţă, membrii trupei sunt Cătălina Ciortea (chitară bass, backing vocals), Luca Dragu (lead vocals, chitară), David Mihai Popa aka DMP (baterie), Bogdan Potra (clape) şi Adam Suma (chitară).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.