Șeful CJ Timiș, discuții cu ministrul Culturii pentru urgentarea reabilitării a trei...

Șeful CJ Timiș, discuții cu ministrul Culturii pentru urgentarea reabilitării a trei clădiri importante

0
DISTRIBUIȚI

Un nou ministru în județul nostru. Ieri, Călin Dobra, șeful Consiliului Județean Timiș, s-a întâlnit la sediul instituției din Timișoara cu ministrul Culturii, Daniel Breaz, și cu secretarul de stat Ion-Ardeal Ieremia.


Potrivit președintelui CJ Timiș, discuțiile au fost referitoare la modul în care pot fi urgentate trei proiecte majore pentru județul nostru. Este vorba de reabilitarea Castelului Corvinilor, a Palatului Baroc și a clădirii Bibliotecii Județene, din Piața Libertății.

„În cazul Castelului Huniade, licitația pentru studiul de fezabilitate va fi disponibilă cât de curând pe platforma publică de licitații, SICAP. Documentele au fost deja încărcate, așteptând doar validarea. După cum am anunțat zilele trecute, am stabilit cu domnul ministru ca acesta să fie finanțat prin Institutul Național de Patrimoniu. Am reușit astfel să degrevăm bugetul județului de o cheltuială. La Palatul Baroc, Muzeul de Artă, am căutat soluții de urgentare a recepției lucrărilor. Pasul următor va fi identificarea celei mai bune surse de finanțare, astfel încât să-l putem reabilita în totalitate”, a detaliat Călin Dobra.

În ceea ce privește Biblioteca Județeană, șeful CJ Timiș a precizat că ministrul Culturii l-a informat că se lucrează la documentație, obiectivul urmând să intre pe bugetul național de anul viitor. Valoarea investiției se ridică la 12 milioane lei, iar lucrările ar trebui finalizate în 24 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.