Sens giratoriu la intersecția viitoarei centuri de sud a Timișoarei cu drumul...

Sens giratoriu la intersecția viitoarei centuri de sud a Timișoarei cu drumul spre Moșnița. Anunțul șefului CJ Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timiș a venit cu noi informații legate de unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră din județ. Și anume, cel prin care drumul județean care leagă Timișoara de Moșnița Nouă va fi lărgit de la două la patru benzi.

Astfel, Călin Dobra a afirmat că proiectul se află în faza de evaluare a celor patru oferte depuse privind execuția. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 30 de milioane de lei, plus TVA, bani care provin de la Guvern și din bugetul CJ Timiș.

Conform șefului CJ Timiș, urmează să fie realizat și un sens giratoriu în locul în care viitoarea centură de sud a Timișoarei se va intersecta cu drumul județean modernizat.

„În momentul în care vom avea desemnat constructorul și sper ca în iarna acestui an să avem constructorul, să nu avem situații delicate din punct de vedere al contestațiilor în instanță, care pot împinge foarte mult definitivarea constructorului prin semnarea contractului de execuție, atunci ne dă posibilitatea ca în primăvara acestui an să dăm ordinul de începere a lucrărilor pentru acest important tronson de drum județean.


Am rezolvat situația și cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cei care gestionează proiectul varianta de sud – ocolire, ținând cont că avem o intersecție pe drumul județean, vom realiza sens giratoriu cu descărcare de pe centura de sud. Deci, vom asigura tot ceea ce înseamnă investiția și accesul cetățenilor pe drumul județean modernizat, dar și ceea ce înseamnă accesul la varianta de sud, varianta ocolire. Așteptăm cât mai repede din partea companiei, pentru că săptămâna trecută a fost comisia tehnico-economică pentru avizarea proiectului variantă sud la minister, așteptăm avizul astfel încât să avem demarată cât mai repede și investiția centurii de sud”, a explicat Călin Dobra.

În total, în cadrul proiectului, va fi lărgită la patru benzi o porțiune de drum de 4,1 kilometri. Termenul de execuție al lucrărilor este de nouă luni.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.