Silviu Bălace şi Costel Ionilă, antrenorii lui ACS Poli, suspendaţi pe termen...

Silviu Bălace şi Costel Ionilă, antrenorii lui ACS Poli, suspendaţi pe termen lung după scandalul în care au fost implicaţi ca jucători de „Judeţ”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sporttim.ro

Duminică pe fostul teren de rugby din spatele arenei „Dan Păltinişanu” a avut loc partida dintre ACS Galaxy Electrometal şi Progresul Gătaia, din Liga a V-a, încheiată cu un scandal monstru după ce câţiva jucători ai gazdelor au atacat un spectator. Silviu Bălace şi Costel Ionilă, „principalul”, respectiv „secundul” lui ACS Poli, legitimaţi la echipa gazdă, s-au numărat printre cei pedepsiţi exemplar de Comisia de Disciplină a AJF Timiş. În total patru jucători de la gruparea timişoreană din „Judeţ” au fost suspendaţi pentru un an de zile!

Conform sporttim.ro scandalul la „simplul” joc de ligă inferioară dintre Electrometal, unde evoluează şi Silviu Bălace, şi Gătaia a început după golul de 3-1 al oaspeţilor.


„Bălace a părăsit gazonul, a sărit gardul despărțitor și s-a îndreptat spre un spectator pe care l-a lovit, pe urmele antrenorului-jucător luând-o și trei coechipieri, purtători ai numerelor 4, 8 și 13. Atât a trebuit, scânteie care a declanșat circul, și scandalul a luat amploare, cu implicarea tot mai multora. Se împărțeau pumni și picioare, în arsenalul de luptă intrând și sticle din plastic pline cu apă, proiectile între bătăuşi şi spectatori”, se arată de către sursa citată. Spectatorul în cauză era tatăl lui Semenea, un jucător oaspete, „vinovat” pentru nişte cuvinte aruncate de după gard. Acesta, precum şi fiul său, dar şi Grigoraş, de la oaspeţi, au fost loviţi în incidente. Se pare insa că Bălace nu a mai ajuns să sară gardul, in care s-a agăţat. De aici şi speranţele lui „Nedved” la o pedeapsă redusă.

La terenul gazdelor de la Galaxy Electrometal au sosit inclusiv ambulanţe, pomprierii SMURD, jandarmi şi poliţişti. Scandalul de amploare nu a rămas fără urmări. Astăzi AJF Timiş a publicat pedepsele. Astfel, Silviu Bălace, Costel Ionilă, Florin Ilie şi Aleksandar Indic au fost suspendaţi fiecare în parte câte 12 luni şi au fost amendaţi cu câte 400 de lei fiecare. Mai mult, terenul echipei ACS Electrometal a fost suspendat cinci etape, jocul de duminică a fost pierdut (normal) de către gazde cu scorul de 0-3, iar, totodată, acestea s-au ales cu o amendă de 5.000 de lei. În mod inedit, nici oaspeţii nu au scăpat fără vreo sancţiune, Progresul Gătaia alegându-se pe lângă victoria la masa verde şi cu terenul suspendat o rundă.

Cei pedepsiţi pot face recurs, Bălace şi Ionilă aflându-se într-o postură ingrată, fiind totodată în staff-ul lui ACS Poli, grupare care mâine joacă cu Gloria Lunca-Teuz Cermei acasă în runda a X-a din Liga a III-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.