Șoferi care duhneau a alcool, prinși la volan în weekend, pe șoselele...

Șoferi care duhneau a alcool, prinși la volan în weekend, pe șoselele din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

În ciuda faptului că își pun în pericol nu doar propriile vieți, dar și alte altora, tot mai mulți șoferi se încumetă să conducă băuți. Trei astfel de cazuri grave au fost înregistrate într-o singură zi, în Timiș, la finalul săptămânii trecute. În tot weekend-ul, de altfel, au fost acordate peste 250 de sancțiuni contravenționale celor indisciplinați în trafic.

Cel mai grav caz s-a înregistrat sâmbătă, 19 octombrie, în localitatea Visag.


Un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost prins de oamenii legii în timp ce conducea având o alcoolemie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că nici măcar nu avea permis de conducere.

În aceeași zi, în Beregsău Mare, un bărbat de 51 de ani a fost tras pe dreapta de polițiștii rutieri. Duhnea a alcool, astfel că a fost supus alcooltestului. Valoarea rezultată a fost de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul de abia mai putând să se țină pe picioare. Și tot sâmbătă, un tânăr de 26 de ani a fost prins conducând sub influența băuturilor alcoolice. A avut o alcoolemie de 1,16 mg/l. Cu toții au fost conduși la spital pentru a le fi recoltate probe biologice și pentru a le fi stabilită cu exactitate alcoolemia. Polițiștii au întocmit dosare penale pentru infracțiunile săvârșite.

În perioada 18-20 octombrie, polițiștii rutieri au aplicat 256 de sancțiuni contravenționale, aproape jumătate dintre ele fiind acordate celor care au depășit limita legală a vitezei. Au fost constatate opt infracțiuni și reținute 15 permise de conducere.

În săptămâna, care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.