Timișoreanul Megga Dillah lansează album: „Am ales să particip la Vocea României...

Timișoreanul Megga Dillah lansează album: „Am ales să particip la Vocea României pentru a încerca să ridic cultura reggae și hip-hop spre mainstream“

1
DISTRIBUIȚI

Timișoreanul Alexandru Ciubotaru, cunoscut melomanilor grație numelui de scenă Megga Dillah, a participat la ediția din acest an a concursului Vocea României, unde a reușit să impresioneze juriul, intrând în echipa lui Smiley.

Artistul timișorean care a început sâ cânte cu 14 ani în urmă se pregătește pentru lansarea albumului „Amplifică“ și face parte din colectivul Hip Hop TM, crew cu care va susține un concert la sfârșitul lunii noiembrie în cadrul semifinalei concursului Deer Music la Radio Guerilla. Am realizat un interviu cu Megga Dillah în care am fost curioși să aflăm de ce a ales să participe la Vocea României și cum este sprijinită muzica hip-hop și reggae în mass-media din țara noastră.

– Ai inceput sa cânți din 2005. Ce s-a schimbat în peisajul muzicii reggae si hip-hop din țara noastră în această perioadă, referitor la public și la producții muzicale? La ce capitole stăm bine și ce ne lipsește pentru a avea o industrie muzicală sănătoasă?

– Muzica în general a evoluat foarte mult în cei 14 ani de activitate, în primul rând ca sound, datorită apariției mai multor studio-uri profesionale de înregistrări, există mai mulți beatmakeri talentați. Accesul la informație se face mult mai rapid, platformele de muzică sunt accesibile tuturor, site-urile de socializare la rândul lor ajută la promovarea artiștilor, multele festivaluri dau ocazia și artstilor mai puțin cunoscuți să fie ascultați de public. Poate una dintre cele mai mari probleme, la nivel local cel puțin, este lipsa sălilor de concerte pentru că dacă nu ești un artist cunoscut la nivel național, este foarte greu să găsești o locație în care să poți organiza un eveniment.

– De ce ai ales să participi la Vocea României?

– Am ales să particip la Vocea României pentru a încerca să ridic cultura reggae și hip-hop spre mainstream, tocmai din această cauză am fost singurul participant care nu a cântat cover-uri, ci propriile piese. În celelalte țări aceste genuri de muzică au foarte mult loc în televiziune și la radio, în schimb noi am rămas doar la stadiu de influențe, Pop Reggae sau Hip-Hop. Sper ca prin decizia mea să ajungă underground-ul la cât mai multe urechi, deoarece sunt sigur că mulți oameni din România ar asculta….dar datorită promovării slabe, acest fenomen nu ajunge la ei.

– Ai lansat un E.P. cu șapte ani în urmă. Când apare următorul disc și care sunt invitații pe care îi vei avea pe acest material?

– Am tot promis în ultimii ani că voi lansa un material nou, dar am așteptat momentul oportun, moment în care am simțit că piesele mele sunt la un anumit nivel și că am cui să mă adresez. Acest album se materializează chiar în timp ce vorbim. În luna septembrie am început să urc pe canalul meu oficial de Youtube câte o piesă în fiecare săptămână. Albumul “Amplifică” va conține 10 piese care trec prin mai multe subgenuri Reggae, cum ar fi Dancehall, Jungle, Dub sau Roots. Majoritatea pieselor sunt produse de LionRiddims și voi avea invitați și de pe plan național cât și internațional.


Am colaborări cu participanți la Vocea României cum ar fi Bogdan Ghirau, Ioana Ana Maria, Daniel Tudor și Maria Fărcaș. Pe piesa „Atitudine” am colaborat cu One Lion și Argatu` iar pe „Yes Rasta” vor fi prezenți Gemini Jaxx și Gani. Pe plan internațional îi am că și invitați pe Timan Faya din Elveția și pe Steppa Style din Rusia. Pe album se va regăși și un remix Dub la piesa „Amplifică” realizat de Alin Dread din Germania. După ce vor apărea toate piesele pe Youtube albumul va fi pus pe platforma Spotify…și voi încerca să-l scot și într-o variantă fizică.

– Care este diferența dintre hip-hop-ul din vestul țării și cel din celelalte zone geografice ale României? Cum este sprijinită această muzică de mass-media în general?

– Țînând cont de faptul că majoritatea artiștilor hip hop vin din București sau pleacă acolo imediat ce devin cunoscuți, nu putem face o comparație între diferența muzicii în funcție de zonele geografice. Părerea mea este că ar trebui creeată câte o comunitate reggae și hip hop în toate marile orașe din țară și oamenii să încerce să-și promoveze mai mult muzica la nivel local. Și eu am avut nenumărate invitații să plec din Timișoara pentru a colabora cu artiști cunoscuți dar mereu am preferat să o fac de acasă. Consider că muzica hip hop și reggae este mai puțin sprijinită de mass-media. Artiștii în general se promovează singuri pe site-urile de socializare (Facebook, Instagram), platforme de streaming (Youtube, Spotify, iTunes, Google Play, etc.) sau pe puținele site-uri de specialitate.

– Faci parte din colectivul Hip Hop TM. Ce vrea să dovedească Hip Hop TM?

– Fac parte din crew-ul Hip Hop TM din 2014 – 2015. Alături de aceștia am participat activ la diferite evenimente și proiecte de-a lungul timpului. Cel mai nou material Hip Hop TM este albumul intitulat Alcoolici Cunoscuți, lansat în luna iulie a acestui an. Acesta conține 13 piese înregistrate “În Garaj”, mixate de LionRiddims și Attila Luchinich, masterul final fiind făcut în DSP Timișoara. Ca invitați pe album îi regășiți pe Alpha Sek, One Lion, MCx Woodie, Drey și Seba iar pe partea de producție muzicală pe Plastel, Manafique, LionRiddims, DSP, Drey, Riza Penjoel și Zerh Beatz. Albumul beneficiază și de două videoclipuri realizate de Happy End Studio la piesele În Larg și Alcoolici Cunoscuți. Ca planuri de viitor membrii echipei, Kaos INK, Mithrill, Sangomma și eu, lucrăm la mai multe proiecte individuale și de grup urmând că o parte dintre ele să se materializeze în viitorul apropiat. Tot în vara acestui an am participat la concursul „Trupe noi de pe la noi” organizat de Deer Music by Jagermeister și Radio Guerilla unde am reușit să ne calificăm în semifinale, iar cu această ocazie am fost invitați să cântăm live în emisiunea Nesemnatii de la Radio Guerilla din 27 noiembrie. Ținând cont că foarte puțini artiști reggae sau hip hop din vestul țării au reușit să fie cunoscuți la nivel național, crew-ul Hip Hop TM dorește să reușească acest lucru prin calitate, muncă și seriozitatea de care dau dovadă cu fiecare eveniment organizat sau material lansat. Un alt obiectiv impus este creearea unei comunități hip hop și reggae la nivel local prin care să fie promovați și alți artiști mai puțin cunoscuți.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.