Timișorenii de la Grave For Sale pregătesc un vinil la o casă...

Timișorenii de la Grave For Sale pregătesc un vinil la o casă de discuri din Italia și cântă alături de The Crazy Plumbers la o seară de nebunii rock

0
DISTRIBUIȚI

Amatorii de nebunii rock sunt așteptați vineri 4 octombrie de la ora 20 în clubul Capcana pentru o seară de neuitat înn cadrul căriea vor concerta trei formații: Grave for Sale, The Crazy Plumbers și Millió Rózsaszál (Ungaria).

Cu o muzică inspirată din surf-ul anilor ’60, timișorenii de la Grave for Sale abordează două stiluri mari și tari: punk și psihedelic. Dar pe lângă a fi o trupă care atinge esența sound-ului surf rock, GFS îmbogățește conștient și treptat acest sound, creând un peisaj sonor tripant, într-un sens psihedelic, impregnându-l cu sunete de synth-uri, pian electric, sunetele unei clape Bontempi găsită la gunoi, trompetă și ritmuri de tobe extrase din trip hop si wave. Trupa ajunge chiar până la down tempo doom, pe lângă elementele consacrate cum ar fi sample-uri de voce, sound de chitară scăldat în reverb și eternul ritm de tobe Too Ta Ta Too Ta. Chiar dacă majoritatea pieselor sunt instrumentale, membrii trupei cântă pe unele piese, în măsură în care vocalul le completează și potențează. Toate piesele, precum și videoclipurile, sunt produse DIY de către însăși trupă și colaboratorii săi, având ca rezultat o delicioasă amprentă lo-fi. Mulți au spus că muzica GFS ar fi potrivită ca soundtrack pentru un film de Tarantino.


În februarie 2019, Grave for Sale a lansat EP-ul ‘Garajo‘, foarte bine primit de către fani, precum și în comunitatea muzicală internațională, motiv pentru care a fost urmat de un turneu cu 18 concerte, în țară, la Viena, Budapesta și în Croația. Vara lui 2019 le-a adus timișorenilor o invitație la Electric Castle pe care au onorat-o bucuroși, iar toamna aceasta se anunță un prim album full-length, pe CD și vinil.

„Vinilul nostru se va lansa la Almost Halloween Time Records, din Bari, Italia. Albumul se va numi ‘Un pequenito humito’ (un mic fumuleț), și după cum sugereaző titlul o ső fie foarte psihadelic pentru o trupă de surf. Colaborarea cu casa de discuri din Italia s-a născut natural. I-am scris celui care are Almost Halloween Time Records și a zis că îi place mult muzica noastră și să scoatem următorul album cu el. Am scris la multe case de discuri, iar ăsta a fost unul din cele două răspunsuri ce le-am primit. Ne-au mai răspuns unii de au zis ‘Aha, ce fain.’ Luigi de la AHT Records pictează coperțile fiecărui vinil, iar astfel fiecare disc în parte e unic și frumos, pictat de mână. Vom reveni u concerte ún Croaáia, Ungaria și Austria, dar de data asta mergem și în Germania. Încă nu avem o dată de lansare. Vom scoate și un videoclip înaintea apariției discului, pe care l-am filmat deja și este în lucru“, ne-a declarat Bruno Mark Huțiu, din partea celor de la Grave For Sale.

The Crazy Plumbers vine din Târgu Secuiesc și este singura trupă de psychobilly / rockabilly / vintage Rock n Roll din România. Trupa, înființată în 2012 de către Levi (fost membru al Recycle Bin, Los Pogos), este și astăzi formata dintr-un trio care, după mai mulți ani de rockabilly și o influență puternică din partea scenei psiho-ungurească din Ungaria, a început să cânte psychobilly. În 2015 The Crazy Plumbers a lansat primul album intitulat „8 Beers”, iar în 2016 primul videoclip oficial. Pentru o seară de „surf rock punk night” ca la carte, în deschidere va cânta trupa de punk rock din Ungaria, Millió Rózsaszál, iar accesul la concert se face pe baza unei donații de 10 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.