Timișorenii de la Katharos XIII au lansat cel de-al treilea material discografic,...

Timișorenii de la Katharos XIII au lansat cel de-al treilea material discografic, „Palindrome” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Formația timișoreană Katharos XIII a lansat recent cel de-al treilea material discografic „Palindrome“ la casa de discuri Loud Rage Music.

Muzica celor de la Katharos XIII țâșnește din întunecatele camere ale psihicului uman, din melancolia adâncă a corzilor negre, o combinaţie unică de influenţe cu povești stranii și experiențe personale închistate în diverse moduri de introspecție și expresie.

„Cel de-al treilea album al trupei, intitulat «Palindrome» este o colecție de sunete din altă lume ce încearcă să își creeze drum prin cotidianul nostru și să exprime o stare de fapt autentică. Sunt cinci piese lungi care au trecut de la un sound tradițional de depressive black metal către ceva mult mai eclectic în zona unui dark doom metal combinat cu elemente de post-jazz, o evoluție spre ceva mult mai personal și ambivalent, o nouă direcție pentru acest proiect cu o activitate de peste doisprezece ani.


Practic vorbim de aceleași stări introvertite, intense ce au dominat și materialele precedente ale trupei, dar cu mijloace diferite de expresie”, se spune în prezentarea acestui album.

Cei cinci contributori la această lume sunt: Manuela Marchiș – voce, cunoscută pentru colaborarea sa cu proiectul timșsorean de ambient, Thy Veils; F. – chitară, voce si clape, ce activează iîn mai multe proiecte printre care Ordinul Negru sau Kultika; Sabat – tobe, mixaj si mastering, muzician ce a activat în mai multe trupe locale Blues Nation sau Ora H; Alex Iovan – saxofon tenor, ce activează în proiectul de post jazz, Exit Oz; Hunos-Puskai Peter – bass, muzician la Dara Project.

Albumul a fost înregistrat în două locatii, la Soundcreation și in studioul DSPro cu ajutorul lui Attila Lukinich și a fost lansat pe suport CD cu ajutorul casei de discuri Loud Rage Music din Cluj. Întregul concept grafic poartă semnătura lui Alexandru Das.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.