Trupa DAR revine în fața timișorenilor: „Dacă ar fi să caracterizez concertul...

Trupa DAR revine în fața timișorenilor: „Dacă ar fi să caracterizez concertul nostru într-un cuvânt acela ar fi «tumultuos»”

0
DISTRIBUIȚI

Numeroșii admiratori ai formației DAR au parte de o nouă seară remercabilă în cadrul căreia îndrăgiții artiști se vor prezenta în fața spectatorilor cu un program divers. Evenimentul va avea loc sâmbătă 5 octombrie, de la ora 20, la Porto Arte.

„Am început să cânt la chitară pe la 10-11 ani, era înainte de revoluție și Cenaclul Flacăra încă făcea furori. Am învățat primele acorduri de la un unchi care avea o chitară Orfeus și o voce dumnezeiască. Împreună cu fratele meu geamăn, Cristi, și cu un prieten, Dănuț Roșca, am pus bazele trupei. Meteoric, mai trecea prin trupă fratele meu mai mare, care însă era îndrăgostit de poezie… Cu Cristi și cu Dănuț am fost la o mulțime de concursuri de muzică folk, cam prin toată țara, avem un sac de diplome… Numele trupei, DAR, a apărut când cântam în formula cu Cristi și Lucian LBC din nevoia de a fi mai conciși pe afiș. Numele l-am «împrumutat» din titlul uneia din cărțile de poezie ale lui Dinu Olărașu… Componența grupului s-a tot modificat: Lucian a plecat în Irlanda, în locul lui, la chitară bas a venit Gradimir Boghici, la tobe a venit Ioan Puiu Popa… Acum doi ani Cristi a plecat în Germania, și am cântat în 3 cu Puiu Popa tobe și Boghici bas .De un an sunt plecat și eu în Germania.Venim acasă cât putem de des, în special să cântăm, că asta ne lipsește cel mai mult”, a spus Adrian Ilie, frontman-ul formației DAR.

În decursul anilor, trupa DAR a avut parte de câteva concerte bine primite de publicul din Timișoara, susținând mai multe concerte „intime“ în cadrul defunctului 1740 Music Café sau la Porto Arte.


Visavis de concertul care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, artiștii spun că recitalurile lor au parte de voie bună și veselie. Visavis de muzica zilelor noastre, Adrian Ilie e de părere că nu există realizatori de emisiuni muzicale competente și la capitolul planuri de viitor artistul își dorește să se întoarcă… acasă.

„Cum văd eu muzica în 2019? Păi cred că sunt multe trupe bune însă nu sunt promovate cum trebuie. Cred că nu există realizatori de emisiuni muzicale competenți. La radio auzi aceleași inepții zilnic. Uite, dacă nu se întâmpla tragedia aia de la Colectiv, nimeni n-ar fi auzit despre Goodbye to Gravity… Și erau buni, foarte buni. Nu știu eu care e politica editorială a posturilor de radio, însă știu clar că nu promovează trupe tinere și cu potențial. De aceea e și greu să faci o comparație cu anii ’80-’90… Dacă ar fi să mă întrebi pe mine, poate că lipsește orchestra… Ne-am cam ultra-tehnologizat. Sâmbătă la Porto Arte se va întâmpla ce se întâmplă de obicei la concertele noastre: voie bună și veselie. Am pregătit că de obicei cover-uri după piese folk, pop, rock dar avem și folclor romanesc și muzică sârbească. Dacă ar fi să caracterizez concertul nostru într-un cuvânt acela ar fi «tumultuos». Pentru viitor mi-am propus să mă întorc acasă și să fac muzică. Nu vreau să stau, de fapt nu pot să stau departe de muzică…”, a mai spus artistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.