Trupe din mai multe ţări europene vin la Arad pentru o nouă...

Trupe din mai multe ţări europene vin la Arad pentru o nouă ediție Amifran

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul francofon reuneşte trupe din mai multe ţări europene în cadrul celei de-a XXVII-a ediţii a Festivalului Internaţional de teatru Tânăr Francofon Amifran, care se va desfăşura la Arad, între 12 şi 18 octombrie.

Vor fi prezente trupe de teatru ale liceenilor din Bulgaria, Cehia, Franţa, Slovenia, Spania Ungaria şi România, care vor prezenta nu mai puţin de 22 de spectacole în care vor juca 230 de tineri pasionaţi de actorie. Repertoriul, ales din teatrul modern şi contemporan, cuprinde piese semnate de celebri autori francezi precum Jean Giraudoux, Jean Genet, Jean Cocteau, Jaques Prévert, Eugène Ionesco dar şi de Matei Vişniec, Alejandro Jodorowsky, Hristo Boicev sau Ödön von Horváth şi adaptări după I.L.


Caragiale şi Mihail Sebastian. În cadrul festivalului vor avea loc şi trei ateliere conduse de actori din Franţa, Austria şi România, în care temele abordate vor fi legate de improvizaţie, mişcare scenică, marionete, expresie corporală, teatru de animaţie şi clowni, dicţie, cânt şi dans iar participanţii vor avea prilejul de a arăta fragmente din ceea ce au învăţat, în „Spectacolul atelierelor”.

În preambulul festivalului, „Écarquille Théâtre” din La Roche-sur-Yon va oferi publicului timişorean în 11 octombrie, de la ora 18,00, o reprezentaţie excepţională cu spectacolul „Când rufele îşi dezleagă limba” de Jean Lataillade, inspirat din corespondenţa soldaţilor francezi cu familiile lor în timpul primului război mondial, care urmăreşte parcursul spre emancipare a opt personaje feminine. Piesa va fi jucată în limba franceză, în aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” iar intrarea este liberă.

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul asociaţiei Amifran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.