Ripensia Timişoara a colectat un punct de pe „Cluj Arena”. Roş-galbenii au...

Ripensia Timişoara a colectat un punct de pe „Cluj Arena”. Roş-galbenii au pus-o în dificultate pe „U” doar o repriză

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia i-a încurcat din nou planurile favoritei „U” Cluj la ea acasă. Dacă sezonul trecut timişorenii chiar s-au impus în Ardeal, de această dată elevii lui Alex Pelici au plecat cu o remiză de pe „Arena”. A fost 1-1 după ce roş-galbenii au condus până în minutul 82 în urma reuşitei lui Albert Voinea din prima parte.

„Ripi” a făcut o repriză excelentă pe „Cluj Arena”. În minutul 13 oaspeţii au avut prima ocazie mare a partidei. Taub s-a ciocnit de Dur-Bozoancă iar portarul a scăpat mingea în lateral la Voinea. Atacantul a trimis din unghi în bară iar la colţul lung Crăciun a salvat situaţia în faţa lui Hecsko. Gazdele au egalat la bare peste zece minute, când Rafa a reluat în stâlpul din dreapta lui Dobre, dar în rest roş-galbenii au controlat prima parte.


Minutul 26 avea să aducă însă golul în contul timişorenilor. O minge lungă peste apărătorii lui „U” a fost lobată de Voinea peste portar şi reluată apoi cu capul în poarta goală.

Clujenii au acuzat din plin şocul şi nu au mai fost foarte ameninţători până după pauză. În partea secundă „Şepcile roşii” s-au aruncat în ofensivă. În minutul 64 nou intratul Dorgin Goga a scos balonul în 15 metri pentru Alex Pop, dar tânărul atacant a ratat complet ţinta. În rest, mult lovituri de cap inexacte. Mai puţin cea a lui Dican, care a înscris cu capul din centrarea lui Florescu cu opt minute înainte de final. Imedia după gol ardelenii au fost iertaţi pentru a doua sau a treia oară de al doilea „galben”, de această dată Kay fiind cel care a rămas pe teren cu indulgenţa „centralului”. Mai mult, în prelungirile jocului, după un aut de margine acordat greşit putea să iasă golul victoriei lui „U”, o degajare greşită l-a lăsat pe Goga singur cu portarul, dar atacantul l-a luat mai degrabă la ţintă pe Dobre, care are meritele sale la această fază, ieşind bine la blocaj.

Punctul acesta o păstrează pe „Ripi” în faţa clujenilor, care rămân la „o remiză” în spate. Timişorenii au 12 puncte după zece etape. „U” e pe loc de C deocamdată dar are şi un meci mai puţin.

„U” Cluj: Dur-Bozoancă – R. Takacs, Kay, Art. Crăciun, Berci – Rafa Miranda (53, Goga), Dican (88, Burghele), G. Florescu (cpt.), Taub (71, N. Pîrvulescu) – Al. Pop, Gavra. Antrenor: Adrian Falub.

Ripensia: Şt. Dobre – A. Popa, Hecsko (cpt.), Apro, C. Toma – Monea, Burdeţ (69, Stoi), T. Călin, C. Lungu (82, Fotescu) – Tudorache – A. Voinea. Antrenor: Alexandru Pelici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.