UDMR vrea ca elevii să înceapă cursurile la ora 09.00. Kelemen Hunor:...

UDMR vrea ca elevii să înceapă cursurile la ora 09.00. Kelemen Hunor: „Copilul muncește mai mult decât părintele”

0
DISTRIBUIȚI

elevi

UDMR vrea ca elevii să nu mai înceapă cursurile de la ora 08.00, ci de la 09.00. Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat, astăzi, la Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă, că aceasta reprezintă una dintre măsurile propuse de partid, care au scopul de a îmbunătăți sistemul educațional din România.

„Trebuie să avem viziuni mărețe dacă nu vrem ca țara să rămână una mediocră în această zonă a Europei. Noi vorbim de o revoluție a educației, iar în centrul procesului de învățământ trebuie să fie copilul, nu statul sau învățătorul. Trebuie crescută finanțarea pentru sistemul educațional. În fiecare an încerc să obțin 6% din PIB pentru educație.


Noi spunem că nu ajung 6%, ar trebui să fie 8, 9% din PIB. Pe termen mediu ar trebui să ajungem la 8, 9% din PIB pentru învățământ și cercetare, inovare și sistem universitar. Altfel, pierdem pariul cu viitorul. Am propus începerea cursurilor la ora 09.00, nu la 07.00 sau la 08.00. Există studii care spun că elevii au o capacitate de învățare mai bună de la ora 09.00, nu de la 07.00, când trebuie să îl scoli din pat la 06.00”, a afirmat Kelemen Hunor.

De asemenea, liderul UDMR a precizat că partidul a propus și reducerea cu 30% a materiilor școlare și a numărului de ore, în condițiile în care „astăzi copilul muncește mai mult decât părintele”. Totodată, UDMR solicită și introducerea a trei ore de educație fizică pe săptămână, învățarea a două limbi străine până la terminarea liceului și introducerea Bacalaureatului diferențiat.

„Noi vom insista pentru introducerea sistemului de after school prin finanțare de la bugetul național. Introducerea acestui sistem ar însemna că un copil stă de la 08.00, 09.00 la școală până la 17.00, timp în care învață, mănâncă, se joacă, doarme. Când ajunge în familie, poate să stea împreună cu părinții, nu mai trebuie ca la ora 21.00 să facă lecții pentru a doua zi. Cred că este vital să investim în acest sistem pentru România viitorului”, a detaliat Kelemen Hunor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.