Un nou concert de basm la Timișoara, cu Daniel Dorobanțu și Dora...

Un nou concert de basm la Timișoara, cu Daniel Dorobanțu și Dora Gaitanovici

0
DISTRIBUIȚI

Melomanii timișoreni sunt invitați la un nou eveniment care se va derula sub conceptul de „concert de basm“, alături de Daniel Dorobanțu și Dora Gaitanovici, duminică 13 octombrie, de la ora 20, la Biserica Romano-Catolica Millenium, cu intrarea liberă.
„Un basm fără cuvinte, al cărui limbaj îl ştii dintotdeauna. Pentru că vine de acolo de unde vii și tu. O experiență care nu are nevoie de descifrare. Doar de deschidere către mirare. Ca și cum ai sta pe malul unei ape curgătoare și ai privi în adâncurile tale“, spun organizatorii evenimentului. Cel de-al 12-lea eveniment din seria concertelor de basm va fi mixat de Atilla Lukinich ( DSPro) și sonorizat de Bogdan Racz & Radu Racz (Prezent Sound), luminile fiind asigurate de Cristian Popescu (Sol Faur).


Evenimentul face parte din cadrul proiectului „Explorări contemporane ale tradiției”, proiect finanțat de către Consiliul Județean Timiș.

Concertele de basm prezintă o muzică ce se află la intersecția dintre electronic ambient și modern classical. Vizual, concertele de basm îmbină elemente arhaice, primordiale, de mitologie și folclor românesc cu cele mai recente tehnici de producție audio-vizuală.

Fluide de la un capăt la altul, concertele de basm oferă o muzică imersivă și învăluitoare, emoțională și totodată detașată, lucrată în liniștie, translucidă și încântătoare. O călătorie atemporală între lumi, în deplină siguranță, care duce mereu spre înalt. Cufundat în muzică, publicul trăiște o stare de liniște interioară, de netulburare, de bucurie.

De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Arta sa este o mărturie a unei viziuni dense despre explorare și căutare în sfera nedefinitului. Îl motivează un interes de lungă durată și o cercetare continuă asupra naturii inspirației însăși și asupra aspectelor contemplative și meditative ale procesului artistic. Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român, Centrul Ars Electronica din Linz, Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara, Romanian Design Week și menționate în The New York Times și The Guardian. Ca și fondator al ansamblului de artă sincretică Thy Veils, este considerat un pionier al muzicii ambient în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.