Un angajat al unui penitenciar din vestul țării, aflat în timpul serviciului,...

Un angajat al unui penitenciar din vestul țării, aflat în timpul serviciului, a fost găsit împușcat

0
DISTRIBUIȚI

Un polițist de penitenciare aflat în serviciu, angajat al Penitenciarului Arad, a fost găsit împușcat duminică. Polițistul era angajat în sistemul penitenciar din anul 1999.

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, duminică dimineață un polițist de penitenciare aflat în serviciu, angajat al Penitenciarului Arad, a fost găsit împușcat, în Postul Control 2 al unității.

Angajații penitenciarului au cerut sprijinul unui echipaj SMURD, însă la sosirea echipajului medical a fost constatat decesul.

Polițiștii de penitenciare sunt evaluați psiholgic periodic, precum și ori de câte ori este necesar, ultima evaluare psihologică fiind efectuată, în cazul polițistului împușcat în noiembrie 2018.

Polițistul de penitenciare era angajat în sistemul penitenciar din anul 1999.

„Cauzele și împrejurările producerii acestui eveniment vor fi stabilite de organele de cercetare penală abilitate.


Întregul colectiv al Penitenciarului Arad și conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor își exprimă regretul față de acest eveniment și transmite sincere condoleanțe familiei”, arată sursa citată.

UDPATE Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Dan Ursu Aurelian, a declarat pentru Mediafax că polițistul s-a împuscat în cap cu arma din dotare.

„Azi-noapte, la orele 4.00, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu arma din dotare, model Carpați, 7.65 mm, s-a sinucis, împușcându-se în cap. Parchetul Tribunalului Arad face cercetări pentru a se stabili situația de fapt, circumstanțele în care s-a executat focul de armă, pentru infracțiunea determinarea sau înlesnirea sinuciderii”, a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.