Un profesor de liceu a ajuns la spital după ce a fost...

Un profesor de liceu a ajuns la spital după ce a fost bătut de un elev

0
DISTRIBUIȚI

Un dascăl de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj a ajuns la spital după ce a fost lovit de mai multe ori de unul dintre elevii instituției de învățământ.

Conform lugojinfo.ro bătaia a avut loc într-o pauză, iar elevii au povestit că profesorul a fost lovit cel puțin de două ori cu pumnii, înainte ca cei doi să fie despărțiți de un alt dascăl. Bărbatul lovit a ajuns la spital după ce i-a fost spartă buza. „Colegul nostru fuma. A venit profesorul și i-a dat o palmă, în glumă, peste cap. S-au înjurat și am văzut doar că la un moment dat cel din clasa a IX-a a tăbărât cu pumnii pe profesor”, a declarat unul dintre martori pentru sursa citată.

Agresorul are 16 ani, dar este în clasa a IX pentru că, scrie lugojinfo.ro, ar fi avut multiple probleme la școală și a ajuns la Lugoj în urma unui transfer de la o școală din Timișoara. Până acest moment Poliția nu a înregistrat vreo plângere legată de acest incident.

UPDATE Primele informații arată că incidentul a fost filmat de elevi, iar imaginile au ajuns la conducerea Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj.

„Noi analizăm incidentul și vom aplica regulamentele conform legii învățământului, care se impun în cazul respectiv.


Știu că domnul profesor a fost la spital, dar nu știu amănunte, pentru că ieri a trebuit să mergem la Timișoara, cu documente, așa că astăzi ne propunem să analizăm situația și să luăm măsuri”, a declarat directorul liceului, Mihaela Ghelesian, pentru Mediafax.

Potrivit reprezentanților ISJ Timiș, conducerea școlii nu a anunțat inspectoratul după ce a avut loc acest incident.

„Incidentul a avut loc miercuri. Doamna director nu părea că i-ar fi trecut prin cap că ar trebui să anunțe inspectorul școlar general, nici măcar nu își dă seama din filmare care pe care l-a bătut. Deci ea îmi spunea că o să-l introducă în comisia de cercetare disciplinară pe profesor. De ce, zic, pe profesor, dacă profesorul este bătut? Păi nu, zice, că pe filmare se vede că și profesorul l-a bătut pe copil. Și am întrebat care dintre ei este primul care l-a lovit? Ea zice că profesorul l-ar fi lovit primul. Am cerut să-mi trimită o notă cu o informare, să văd filmulețul. Nu pot să-mi dau cu părerea ce se întâmplă acolo, că atâta a putut directorul meu, deci directorul meu nici măcar nu m-ar fi anunțat, dacă nu mă anunța presa. Profesorul s-a dus la spital, că avea buza spartă și a fost cusut. S-a întâmplat în curtea școlii, în pauză. Copilul este un copil cu probleme, venit de la orfelinat, este un copil repetent, cred că a fost luat în plasament și adus probabil într-o familie care are grijă de el, e un copil pentru care, din cele spuse de doamna director, problemele lui sunt mai grave decât cele de disciplină și altercația este pusă pe seama unui incident mai vechi dintre profesorul de discipline tehnice și elev”, a declarat inspectorul școlar general al ISJ Timiș, Aura Danielescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.