Unul dintre cei mai longevivi primari din țară își pierde funcția după...

Unul dintre cei mai longevivi primari din țară își pierde funcția după ce a fost declarat incompatibil de ANI

0
DISTRIBUIȚI

Primarul comunei arădene Târnova, Florin Farcaşiu, a pierdut definitiv dreptul de a mai conduce primăria la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a admis recursul ANI, după ce, în primă instanţă, Farcaşiu avusese câştig de cauză la Curtea de Apel Timişoara.

Acesta a fost declarat incompatibil pentru perioada 26 iunie 2012 – 29 iunie 2014 de Agenţia Naţională de Integritate pentru cumul de funcţii, deoarece simultan cu funcţia de primar a deţinut şi calitatea de membru în consiliile de administraţie ale şcolilor gimnaziale din Târnova satul aparţinător Agrişu Mare, participând ca reprezentant al primăriei la 33 de şedinţe ale acestora.


În următorii trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti, Farcaşiu nu va mai putea candida la alegerile locale. Decizia este definitivă şi Florin Farcaşiu va părăsi funcţia în momentul în care Prefectura Arad va primi hotărârea judecătorească şi va emite ordinul de încetare a mandatului.

Florin Farcaşiu, membru al partidului liberal, este unul dintre cei mai vechi primari din ţară, ocupând acest post de 29 de ani. În ianuarie 1990 a fost numit în această funcţie, iar de atunci a câştigat toate alegerile locale care au avut loc.

Sursa foto: aradon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.