USR Timiș: „Timișoara este mai poluată decât Beijing”. Primarul Robu susține că...

USR Timiș: „Timișoara este mai poluată decât Beijing”. Primarul Robu susține că stăm bine în privința calității aerului

3
DISTRIBUIȚI

USR Timiș susține că Timișoara ar fi mai poluată decât Beijing și acuză administrația Robu că ar fi de vină pentru că s-a ajuns în această situație.

„Timișoara, mai poluată decât Beijingul. În ultimele zile, Timișoara a fost învăluită într-un praf dens, pe care l-am simțit și chiar văzut cu toții. Am ajuns să fim înecați în smog, așa cum mai vezi în orașele din China sau India. Cum am ajuns aici? Cum a ajuns calitatea aerului din Timișoara (măsurată de stații oficiale) să fie «rea» și «foarte rea»? E drept, starea vremii din aceste zile nu favorizează dispersarea prafului”, a informat USR Timiș.

Reprezentanții partidului spun că s-a ajuns aici ca urmare a neglijării șantierelor din oraș, astfel că de pe șantiere ar ieși camioane fără să-și curețe roțile, iar basculantele nu circulă mereu cu o prelată care să acopere conținutul.

„Când se lucrează pe spațiul public, întotdeauna e plin de noroi, pământ și nisip, împrăștiat apoi în tot orașul de vânt sau roțile mașinilor. Gropile sunt săpate și apoi lăsate cu săptămânile sau lunile până să fie asfaltate/pavate la loc. Chiar zilele astea, pe șantierul din fața primăriei e plin de praf. La fel pe toate străzile din zonă, unde se introduc cablurile în subteran. Trebuie doar să scoateți capul pe geam, domnule Robu, și să priviți cu ochii dumneavoastră”, a transmis USR Timiș.

De asemenea, reprezentanții partidului susțin că o altă cauză a poluării este încurajarea mersului cu mașina, în detrimentul transportului public și al celui alternativ.

„Administrația Robu micșorează trotuare, reduce zone verzi, taie pomi și elimină din benzile pentru autobuze.


Ne oferă mai multe benzi auto, în timp ce trotuarele zac nerefăcute și pistele de bicicletă sunt așternute doar pe hârtie. Poate că oamenii ar mai lăsa mașina acasă dacă mijloacele de transport ar fi mai dese, mai curate și mai punctuale. Poate că oamenii chiar ar alege bicicleta dacă ar avea pe unde să meargă cu ea în siguranță. Poate că mai multă lume ar merge pe jos, cum se obișnuia odată, dacă ar avea trotuare reparate, nu ar trebui să stea o veșnicie la fiecare semafor și drumul ar fi umbrit de mai mulți copaci. Domnule Robu, zilele astea am văzut oameni cu măști pe față. Alții au evitat să iasă din casă sau le-au zis copiilor să nu mai iasă afară. Cu toții suferim de pe urma aerului tot mai prost, chiar și dumneavoastră. Aveți un plan să faceți Timișoara respirabilă?”, i-au transmis reprezentanții USR Timiș primarului Robu.

Pe de altă parte, Nicolae Robu a reacționat pe pagina sa de Facebook, precizând că, de fapt, Timișoara stă bine în privința calității aerului.

„Ce oameni sunt aceia care, turbați de frustrare că în jurul lor se întâmplă fără ei, ba mai mult, în pofida încercărilor lor de boicot, atâtea și atâtea lucruri bune, își împroașcă orașul cu noroi, zi de zi, fără rușine! Tema mai nouă este calitatea aerului, afectată, chipurile, de modernizarea în forță (evident, cu concluzia: stop modernizării în forță, mai ales că ea este aducătoare de voturi pentru cei ce o fac, nu?!). Da, calitatea aerului în Timișoara nu ne mulțumește, am vrea ca ea să fie mult mai bună și acționăm în acest sens -noi, cu fapte, nu cu vorbe, nu cu circ, precum ei!-! Dar, așa cum e ea, Timișoara a reușit, cu mine ca primar, să fie singurul oraș din România scos de pe lista de infringement a Uniunii Europene, îmbunătățindu-și radical parametrii aerului. Și nimeni nu va putea contrazice acest lucru fără a cădea în penibil, pentru că vorbim de lucruri verificabile oficial, nu de păreri! Eu atașez prezentei postări print screen-uri de astăzi, de pe unul din site-urile Organizației Mondiale a Sănătății. Oricine poate vedea limpede că aerul în Timișoara este în zona «SAFE», în timp ce în Cluj, Oradea și București sunt depășiri ale pragului admis cu 70%, 40%, respectiv 120%. Dar, acolo, nimeni nu îndeamnă -cât ridicol și totodată câtă ticăloșie!- la folosirea măștilor”, a scris edilul-șef, pe rețeaua de socializare.

3 COMENTARII

  1. Se pare ca edilul nostru a dat in paranoia. Eu stiu ca atunci cand mai multi oameni iti spun ca esti beat te duci si te culci. El vad ca refuza sa faca acest lucru. Sau e nesimtit, sau este bolnav. Nu inteleg de ce, vazand care sunt conditiile atmosferice nu se mai stropesc strazile, mai ales ca nu catadicseste nici onor Bratner sa adune/mature frunzele cazute. Cand lipseste ploaia de mai multe luni, santierele au izbucnit pe tot teritoriul Timisoarei si s-a produs un strat consistent de praf pe care-l inhalam. Paranoia.

  2. Tu Robule ai făcut escrocherii: ai desfiinţat staţiile de măsurat poluarea aerului sau le-ai înconjurat cu tuia sau ai spălat împrejur. Ai înşelat măsurătorile nu ai îmbunătăţit calitatea aerului. Şmecherii evidente pe care le-ai învăţat de la mafioţii cu care te ţii(securişti sau nu). Este un adevărat că Timişoara este foarte poluată. În sfârşit face şi USR ceva pentru Timişoara. Deschide gura. Pentru că se apropie alegerile locale. Altfel sunt şi ei cu Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.