ASU Politehnica a contat doar prin galerie în Derby-ul Vestului. UTA s-a...

ASU Politehnica a contat doar prin galerie în Derby-ul Vestului. UTA s-a impus deşi a avut un jucător eliminat GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-270829465">

„Băieţii în ghete” au fost depăşiţi de miza „Derby-ului Vestului” şi au cedat pe terenul rivalei din Arad. A fost 1-0 pentru UTA deşi gazdele au avut în ultima jumătate de oră un om mai puţin pe teren. ASU Politehnica a fost susţinută ireproşabil din sectorul oaspeţilor, dar a ajuns pe loc retrogradabil după duelul orgoliilor din vecini.

De fapt, atmosfera din tribune a fost mult peste nivelul jocului. Cu două galerii care şi-au trimis săgeţi şi au afişat coregrafii impresionante. 

Timişorenii au ţinut piept arădenilor lui Laszlo Balint in prima parte a jocului, deşi tot alb-roşii au avut cele mai mari ocazii. Culmea, un jucător originar de pe Bega, David Miculescu a fost aproape să marcheze in două rânduri. Prima a fost in minutul 30, când Jurj a respins doar la juniorul arădenilor, şutul acestuia l-a depăşit pe Contra, dar Scutaru a salvat situaţia. Zece minute mai târziu tânărul goalkeeper a avut prima paradă.

ASU Poli părea să ţină piept echipei aflate in acest sezon in poziţie ideală pentru a se lupta la promovare. Totuşi, la patru minute de la reluare Ciprian Rus, omul de care se temeau timişorenii, a inscris cu un şut pe lângă portarul timişorenilor. Alb-violeţii nu au avut o replică prea consistentă, depăşind rareori mijlocul terenului cu mingea la picior. Totuşi, ocazii au fost şi la poarta lui Iacob. Mera a reluat cu capu puţin peste poartă in minutul 53. Rus a avut apoi şansa desprinderii, in timp ce Cherecheş a ratat peste alte zece minute intâlnirea cu balonul.

Jocul părea reaprins de eliminarea lui Tomozei, care a văzut al doilea galben pentru o lovitură aplicată lui Coadă, cel care il inlocuise pe accidentatul Cherecheş. Elevii lui „Guşi-gol” au fost insă dominaţi şi cu un om in plus. Contra fiind de departe singurul evidenţiat la vizitatori.

UTA a răzbunat acel 0-2 din primăvară şi se află pe locul 3, cu 23 de puncte, dar şi trei meciuri in minus faţă de primele două clasate. ASU Politehnica a căzut deocamdată pe locul 15, retrogradabil, cu doar 13 puncte din 12 partide.

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, B. Stancu – D. Isac, R. Moise (77, Şeroni) – D. Miculescu, Al. Ioniţă (70, Lorenzi), Buhăcianu – C. Rus (87, O. Ursu). Antrenor: Laszlo Balint

ASU Politehnica: M. Contra – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş (64, Coadă) – Dros, Ignea (77, Zabun) – C. Popescu, A. Manea (52, Ad. Ungureanu), , Schieb – Axente. Antrenor: Mugur Guşatu

Mugur Guşatu: „Adrenalina derby-ului a depăşit puţin ca prestanţă valoarea jucătorilor mei”

Mugur Guşatu a admis că alb-violeţii au făcut un meci foarte slab la Arad, punând jocul unora dintre elevii săi pe seama presiunii derby-ului, mai ales că mulţi au fost la prima astfel de experienţă.

„Un joc slab prestat de echipa noastră, felicit echipa gazdă fiindcă a meritat victoria. Sincer, cred că adrenalina derby-ului a depăşit puţin ca prestanţă valoarea jucătorilor mei, aşa am simţit eu, probabi unii dintre ei au fost la primul derby şi nu au mai jucat cu atâţia spectatori. M-am aşteptat la mai mul şi la 11 contra 11 şi mai ales după ce a fost eliminat jucătorul gazdă, unii jucători ai mei au fost depăşiţi de miză… Nu m-a surprins UTA, noi am evoluat foarte slab, nu cred că diferenţa a făcut-o valoarea echipei UTA. Cred că a fost al doilea cel mai slab joc al nostru, după cel de la Reşiţa. Sub valoarea echipei şi ce am jucat până acum. Nu mi-a plăcut nici prima repriză, UTA a avut două ocazii foarte mari, noi am avut o singură oportunitate, prin Axente, in unghi… Cred că şi arbitrii au fost depăşiţi de miză”, a declarat Mugur Guşatu.

„O victorie pe care cred că o s-o ţinem minte multă vreme de acum inainte. Fotbalul iţi oferă momente frumoase, era la indemâna noastră să o obţinem. O dedicăm suporterilor noştri, au fost extraordinari. Le mulţumim pentru atmosfera creată, modul in care ne-au sprijinit. Indiferent că vom juca pe Motorul sau noul stadion trebuie să devenim mai puternici. Ştiam că un asemenea derby se joacă cu adrenalină… Am fost echipa care a dominat ostilităţile, ne-am creat ocazii mari, in prima şi a doua repriză. Ne-a lipsit luciditatea la finalizare. Băieţii au fost mai puţin concentraţi in treimea adversă, până la urmă cele trei puncte sunt esenţiale…”, a spus şi Laszlo Balint, „principalul” arădenilor.

La final Balint a salutat galeria arădeană, dar nu a cântat alături de ea impotriva timişorenilor: „Rivalitatea e una, respectul e altceva… Rivalitatea sportivă trebuie să fie un igredient, eu sunt educat un pic altfel, chiar i-am felicitat pe cei de la Timişoara, au făcut un meci bun, şi-au urmărit interesul. Vedeţi cât de bine interpretează partitura defensivă, i-am desfăcut greu…”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.